2009: Chantal, de brenger van het goede nieuws

De missie is dit jaar geslaagd. De genomineerden voor de Gouden Televizier- Ring 2009 zijn niet uitgelekt. Oké, de resultaten van de voorverkiezing zijn geen staatsgeheim. Lekken uit de ministerraad is altijd nog erger. Maar voor ons is het wel uitermate vervelend wanneer Chantal Janzen met een fles champagne voor de genomineerden staat en ze niet verbaasd reageren. Weg tv-moment van het jaar.

De afgelopen jaren was het altijd Albert Verlinde die roet in het eten gooide. Vol trots noemde hij als eerste in RTL boulevard wie er gaan strijden om goud. Dit jaar bleef het stil. Gelukkig.

In 2008 struinde Chantal als een ware ‘Bond-girl’ in een helikopter het Gooi af met één missie: op zoek naar de genomineerden. De beelden waren spectaculair. Ieder shot was raak. Dit jaar moet het natuurlijk spectaculairder. En geloof me, daar zijn we in geslaagd.

Afgelopen zomer zag ik Terminator 4 in de bioscoop. Een bizar slechte film, maar de snelle scènes waren inspirerend. Ik dacht: hoe leuk zou het zijn om Chantal Janzen om te turnen tot de snelheidsdiva van de lage landen op weg naar de televisiesterren van Nederland?

Door weer en wind hebben we gedraaid. Startpunt was een lugubere locatie in Amsterdam-Noord. De stylist heeft goed werk geleverd. Het productieteam draaide overuren. En de regisseur keek alleen maar blij naar zijn monitor.

Ik heb net onze opnames terug gekeken en ik moet eerlijk zeggen: deze scènes zouden niet misstaan in een Hollywood-actiefilm. Nieuwsgierig gemaakt? Zet 23 oktober om half negen de televisie aan. Voor je het weet flitst dit item voorbij.

Als productieteam hebben we 24 uur om uit te zoeken waar de genomineerden zich bevinden. We kunnen pas gaan bellen wanneer de notaris het licht op groen heeft gezet. Met behulp van eindredacteuren, partners van…, en managers zijn we er wederom in geslaagd om de genomineerden te lokaliseren en te verrassen.

En ja, iedereen was blij! Zelfs Linda de Mol, die nu al zes keer is genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Wat is het toch leuk om het goede nieuws te brengen…

Reageren