2009: Opening Gala

Een streaker bij Carlo & Irene in de studio. Ivo Niehe voert in zijn tv-show campagne voor Yvon Jaspers. En de kijker van SBS6 wordt bedolven onder promo's voor de Ring. Het mag duidelijk zijn: de 44ste editie van de Gouden Televizier-Ring leeft meer dan ooit.

Het productieteam draait inmiddels op volle toeren. Welke verrassingen kunnen we verzinnen voor de genomineerden en de kijkers? Wie gaat er dit jaar zingen na het spectaculaire optreden van Fatima Moreira de Melo? En, niet geheel onbelangrijk, hoe gaan we het live-Gala openen?

Edsilia Rombley kwam in 2007, ondanks haar hoogtevrees, uit de nok van Koninklijk theater Carré in een oogverblindende gouden jurk. Vorig jaar schitterden de drie finalisten van Op Zoek Naar Joseph in de opening. De heren stonden letterlijk in een regen van goud. Hoe komen we hier overheen?

Al in augustus gaan we voorzichtig nadenken en beginnen de hersenen te kraken. Welk lied wordt het? Wie gaat het zingen? Hoe kunnen we koninklijk theater Carré op de grondvesten laten schudden?

Componisten Fluitsma en Van Thijn, bekend van de megahit 15 miljoen mensen, hebben de afgelopen dagen overuren gedraaid in de studio. Het resultaat mag er zijn. Zojuist belandde de eerste versie van het openingsnummer in mijn mailbox. Met de speakers voluit knalden de beats door het AVRO-gebouw. Zelfs het productieteam van Opsporing verzocht bleef niet stil zitten. Dat is een goed teken.

De komende dagen wordt gewerkt aan de kleding voor het ballet. De laatste hand wordt gelegd aan een extra decorstuk dat een hoofdrol krijgt in de opening. De vergunningen voor vuurwerk in het showblok zijn ingediend bij de gemeente Amsterdam. We hebben ons laten inspireren door de MTV Awards van een paar jaar geleden.

Ik heb altijd gedacht: zo'n spectaculair begin hoort bij de Gouden Televizier-Ring. Dit jaar gaat het gebeuren. Heel veel werk voor drie minuten televisie, maar het is de moeite waard. Mis het niet. Het Gouden Televizier-Ring Gala op vrijdg 23 oktober, 20.33 uur, Nederland 1.

Gerben Bakker
Senior Creative Producer Gouden Televizier-Ring 2009

Reageren