2009: Productieteam Ring op scherp

De laatste hand wordt gelegd aan de spectaculaire galajurk van presentatrice Chantal Janzen. In de montagesets draaien editors overuren. De presentatieteksten voor Chantal zijn bijna klaar. En de choreograaf repeteert voor het eerst met zijn 12-koppige ballet. Het mag duidelijk zijn. Het gala van de Gouden Televizier-Ring is over een paar dagen live op televisie te zien en het productieteam staat op scherp.

Geen enkel televisieprogramma in Nederland laat zo veel televisiefragmenten gezien. Niet alleen tonen we hoogtepunten uit televisieprogramma’s van alle genomineerden. Ook komen heel veel hoogtepunten van het afgelopen televisiejaar voorbij.

Een tijdrovende klus. Alle rechthebbenden moeten toestemming geven. De beelden moeten worden bekeken. Het materiaal moet worden ingeladen in de computer en dan pas kan er gemonteerd worden. Maar ook dit jaar is de klus geklaard. Althans, bijna…

Een televisiegala zonder een opvallende jurk is ondenkbaar. Chantal Janzen draagt vrijdagavond maar liefst drie creaties. Een jurk voor de live Rode Lopershow. Een creatie voor de spectaculaire opening waarin ze zingt en danst met het 12-koppige ballet. En een jurk voor de presentatie van de show.

Ontwerpster Cocky van Huijkelom legt de laatste hand aan de jurk. Ze is wel wat gewend. Alleen al voor de grote show ‘Musicals in Ahoy’ stoomde ze letterlijk en figuurlijk 360 kostuums klaar. In de liveshow heeft Chantal exact 3 minuten en 12 seconden om tijdens een reportage de nieuwe jurk aan te trekken. Dus veel knoopjes is uit den boze.

'Wat kan ze hockeyen hè?' Het is de bekende oneliner van Chantal Janzen die nu, een jaar na dato, nog steeds niet vergeten is. Wie denkt dat alle teksten uit de losse pols komen heeft het mis. De afgelopen weken hebben we gewerkt aan een eerste tekstdraaiboek.

Op de bank bij Chantal ontstaan de beste ideeën. Ook nu hebben we daar weer de teksten geslepen. Het komische talent van Chantal viel vorig jaar op. Dit jaar wordt het ongetwijfeld weer leuk. Zeker wanneer ze improviseert en reageert op wat er gebeurt tijdens de live show.

De komende dagen repeteren de dansers volop. Zo ook de artiesten die optreden. Vanaf woensdag wordt het decor opgebouwd in het magische koninklijk theater Carré en telt iedere minuut. Want wat er ook gebeurt, om exact 20.33 uur start de liveshow op Nederland 1.

Reageren