2009: Repetities Gouden Televizier-Ring

De lampen hangen in de nok van Carré. De laatste hand wordt gelegd aan het decor. De kleedkamers worden ingericht. Alle camera's staan op de juiste plek. De indrukwekkende videoschermen en dito projectoren hangen. En de rode loper aan de Amstel is in aanbouw.

Het mag duidelijk zijn. Koninklijk theater Carré is even het domein van de 44ste editie van de Gouden Televizier-Ring. Wat gisteren nog een bouwput leek, is nu omgetoverd tot één grote televisiestudio.

Een magische bol speelt een rol in de spectaculaire opening. De bol is zojuist het hart van Carré binnengerold. En gelukkig, het ziet er net zo uit als in de decorschets.

Chantal Janzen zingt en danst in de opening samen met twaalf getrainde mannen van het ballet. Chantal is wel wat gewend. Maar zingen en dansen in de eerste minuten van een liveshow, en dan ook nog okselfris een show zonder pauzes presenteren… Het lijkt mij een hele opgave. Ach, ik heb weer andere kwaliteiten.

Choreograaf Gerald van Windt repeteert op dit moment zijn dansers. Speciaal voor deze show heeft hij de beste dansers van de wereld laten overkomen naar Nederland. En ik moet zeggen: het ziet er spectaculair uit.

Met de speakers voluit wordt gedanst op onder meer de hits van Michael Jackson. De legendarische hits van de King of Pop beleven een tweede leven na zijn dood. Ook in dit televisiegala van het jaar. Het lijkt wel of de hele wereld zijn muziek opnieuw heeft ontdekt. Met de film This is It in aantocht, mag Jackson vrijdagavond niet ontbreken.

Idols-winnares Rafaella is terug in de spotlights met haar band Monroe. De afgelopen dagen heeft ze gerepeteerd in de muziekstudio's van Fluitsma & Van Thijn voor het Jackson-showblok. Haar stem en de beats zorgen nu al voor kippenvel. Dat belooft veel goeds voor vrijdagavond.

De liveshow start exact om 20.33 uur. Dan worden de beelden vanuit Carré rechtstreeks via de satelliet doorgestraald naar hopelijk heel veel huiskamers. Tot aan dat moment werken we hard aan de laatste details van de televisieshow. Presentatieteksten worden geslepen. Cameraposities aangepast en de choreograaf bekijkt met de regisseur de opnames van de repetities.

Nadat alle repetities volgens een strak schema zijn afgewerkt, is er nog tijd voor een generale repetitie. Ik hoop dat er dan iets mis gaat… Want ook in televisieland geldt: een slechte generale repetitie levert een goede première op.

Reageren