200x CSI

16 juni 2009 11:45 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De honderdste aflevering werd nog gewoon geregisseerd door de vaste regisseur van CSI. Maar voor deze speciale tweehonderdste episode, die vanavond te zien is, wordt zowaar een Oscar-winnaar ingezet.

William Friedkin, die The Exorcist regisseerde en voor The
French Connection
een Oscar won, mag wederom plaatsnemen
op de befaamde klapstoel.

Vorig jaar
Op uitnodiging van zijn goede vriend, uitvoerend producent William Petersen (juist, de man die tot voor kort Gil Grissom speelde), regisseerde hij vorig jaar al een spannende aflevering. En dat smaakte kennelijk naar meer…

Lucha Libre
Dr. Raymond Langston (Laurence Fishburn) moet de moord op zijn
voormalige studente onderzoeken. Daarvoor duiken Ray, Brass
en Nick in de wereld van Lucha Libre, ondergrondse, Zuid-Amerikaanse worstelwedstijden met gemaskerde mannen.

Regisseur William Friedkin: "Het is een fascinerende scene, waarover weinig bekend is. Maar op internet wel en ook in de Spaanssprekende buurten in Amerika kennen ze het. Sterker nog: ter voorbereiding ben ik naar een paar wedstrijden gegaan in Los Angeles en daar zag ik gehele families zitten! Die kijken zondagavond geen televisie, gaan niet uit eten, nee, die kijken naar een rondje Lucha Libre."

Gil Grissom
De vraag die iedereen bezighoudt: is Gil Grissom nog te zien in deze aflevering? Hij is een goede vriend van Friedkin én was zelfs een paar dagen op de set. Maar nee, dat was alleen als producent.

Film
Toch blijft William Petersen nog altijd van plan om in de huid te kruipen van Grissom. Bijvoorbeeld voor een film! "Want die komt er", zegt Billy. "Meestal wordt ermee gewacht totdat een serie is gestopt, zoals bij X-Files en Sex and the city."

Juiste verhaal
"Maar ik denk dat we alleen moeten wachten tot het juiste verhaal voorbijkomt, dat niet geschikt is voor tv. Als we op het einde van CSI moeten wachten, is Grissom 90…”

Meer over