24 keert weer terug op de buis met Jack Bauer

Er is eindelijk duidelijkheid: 24 keert weer terug op de buis. In eerste instantie zou er een film gemaakt worden maar dat idee is nu van tafel.

Maandag maakte Fox-voorzitter Kevin Reilly bekend dat de serie 24 weer terug op de buis komt. En gelukkig kruipt Kiefer Sutherland weer in de huid van ijzervreter Jack Bauer. Het idee was eerst om een film over de serie te maken, maar daar haken ze nu toch van af. "Waarom moeilijk doen over een film als dit het perfecte format blijkt?", vroeg producent Howard Gordon zich af. In mei 2014 komt de nieuwe serie met de naam 24: Live Another Day op de buis.

24 in 12 uur

De film zou zich in 12 uur afspelen in plaats van 24, zodat het wat beter te behappen zou zijn. Nu het filmscript naar een serie wordt vertaald, is er wel wat aan gesleuteld. "Het is nog steeds chronologisch, maar we skippen uren", aldus Kevin Reilly.

Jack is back

Ook is Reilly ontzettend bij met een nieuw seizoen. “Het is geweldig om Jack terug te hebben. De serie blijft een internationaal succes en iedereen bij Fox is blij dat we weer aan de slag gaan met het 24-team”. Ook Kiefer Sutherland reageert op zijn terugkeer. “De reacties op de terugkeer van 24 zijn geweldig, ik heb nog nooit zo iets meegemaakt als acteur.", aldus Sutherland. “Dat ik Jack Bauer weer speel, voelt alsof ik me herenig met een ‘verloren’ vriend”.

Reageren