3Doc: Het Genie achter Michael Jackson en Madonna

13 april 2013 08:50 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vincent Paterson's moves werden het handelsmerk van Michael Jackson, en voor Madonna bedacht hij baanbrekende choreografieën.

In Het Genie Achter Michael Jackson en Madonna kijkt choreograaf Vincent Paterson terug op zijn carrière. Die begon toen hij in 1982 meedanste in Michaels clip van Beat it!. Later verscheen hij in Thriller en bedacht hij het concept voor Smooth criminal. Ook was hij de man achter Madonna’s choreografie voor haar Blonde ambition tour (onderwerp van de film Truth or Dare).

Weg van de spotlights

Paterson begeeft zich in een wereld van glamour en roem en zag daar al snel de keerzijde van in. Hij besloot zoveel mogelijk uit de publiciteit te blijven. Het moest altijd over de dans en het werkproces gaan, niet om hem. Nu kijkt hij terug en vooruit terwijl hij ondertussen persoonlijk verslag doet in dagboekmails aan vrienden van het spectaculaire megaproject in Las Vegas.

Nooit eerder vertoonde beelden in 3Doc!

De documentaire is een portret vol humor, bijzondere anekdotes en nooit eerder vertoonde fragmenten uit Patersons privé-collectie van repetities voor Smooth Criminal met Michael Jackson, Like a Virgin met Madonna en Dancer in the Dark met Björk.

Meer over