3JS niet door naar finale

13 mei 2011 00:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Televizier had goede hoop, maar het mocht helaas niet zo zijn. De 3JS hebben geen finaleplaats weten te bemachtigen op het Eurovisie Songfestival. De Volendammers kregen met hun lied 'Never Alone' niet genoeg punten om in de top tien te belanden.

Het is het zoveelste Songfestivaldrama voor Nederland, dat nu voor de zevende keer op rij de finale van het liedjesfestijn niet weet te bereiken.

Negatieve verrassingen
De 3JS zelf hebben vrede met de uitkomst, zo Twitterde Jaap Kwakman meteen na afloop. "Geen pijl op te trekken... Trots. En bedankt!!! Iedereen!" Gitarist Jaap de Witte vindt dat er veel 'negatieve verrassingen' tussen de finalisten zitten. "Er zitten veel acts tussen zoals Moldavië met die puntmutsen. Als muziekliefhebber vind ik dat helemaal niks", zegt hij tegen het ANP. Zanger Jan Dulles ondergaat de uitschakeling gelaten. "We hebben gedaan wat we konden."

Finalisten
De tien landen die donderdag wél een finaleplaats veroverden zijn Estland, Roemenië, Moldavië, Ierland, Bosnië en Herzegovina, Denemarken, Oostenrijk, Oekraïne, Slovenië, Zweden. Zij zullen zaterdag aantreden met de finalisten die dinsdag al een plek bemachtigden: Servië, Litouwen, Griekenland, Azerbeidzjan, Georgië, Zwitserland, Hongarije, Finland, Rusland en IJsland. Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Duitsland waren al verzekerd van een finaleplek, omdat zij de grootste investeerders van het festival zijn.

Meer over