5 vragen aan Anita Meyer

18 Juni 2011 08:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Op 9 juni werd het jaarlijkse Girls first concert van kinderrechtenorganisatie Plan gehouden in Amsterdam. Bekende artiesten traden op ten behoeve van het goede doel. Toen Anita Meyer (56) gevraagd werd om mee te doen, twijfelde ze geen moment. 


Waarom deed je mee?
"Meisjes hebben niet overal dezelfde rechten en kansen als jongens. Plan wil daar wat aan doen, omdat júist meisjes de kracht hebben een eind te maken aan armoede. Als ze de kans krijgen naar school te gaan, zijn ze later weerbaarder, verdienen ze meer en kunnen ze beter voor hun kinderen zorgen. Ze werken zichzelf uit de armoede én nemen hun omgeving mee. Daarnaast was het concert muzikaal gezien erg leuk, vanwege de combinaties van verschillende artiesten."

Denk je aan je eigen dochter tijdens het concert?
"Als kinderen een goede opleiding kunnen krijgen, kunnen ze een grotere rol spelen in de maatschappij. Mijn dochter is 25 en bijna afgestudeerd. Ze is dan juriste en heeft geluk gehad dat haar wiegje hier heeft gestaan."

Je won De beste zangers van Nederland. Hoe was dat?
"Hartstikke leuk natuurlijk. Het is een eer dat ik won, maar iedereen was steengoed. De keuze van het liedje was heel belangrijk en de gunfactor speelde een rol. Want het was toch appels met peren vergelijken. Misschien was men ook verrast dat ik nog steeds kan zingen, haha."

Iedereen roept nu dat je terug bent. Was je weg?
"Ik heb 20 jaar lang bijna elk jaar een cd uitgebracht. Als je dat niet meer doet en weinig in de openbaarheid bent, vragen mensen zich af waar je bent gebleven. De publiciteit trekt nu wel aan; een versie van Why tell me why staat hoog in de Amerikaanse charts. Dat streelt zeker."

En nu?
"Ik ben me aan het beraden op een nieuwe cd en ben bezig met het aanschrijven van goede componisten. Grote dromen heb ik niet meer. Samen zingen met Stevie Wonder is nog wel een wens."

Meer over