5 vragen aan Lieke van Lexmond

Sylvana Simons, Sybrand Niessen, Marilou Le Grand en Tim Immers déden het. Froukje de Both doet het, en sinds dit seizoen doet Lieke van Lexmond mee: zij presenteren TV makelaar. Vijf vragen aan 'nieuwkomer' Lieke (29).

Hoe is de hereniging met Froukje?

"We kennen elkaar nog van onze Goudkust-tijd. Ik was zestien en speelde 2,5 jaar met Frouk. Dat was een bijzondere tijd. De laatste jaren hebben we niet echt contact gehad, maar het voelt toch vertrouwd weer samen te werken."

Past het programma bij je?

"Ik zit regelmatig op Funda.nl om te zien wat er te koop is. In principe heb ik geen plannen om te verhuizen, maar je zult maar nét dat éne geweldige, leuke huis tegenkomen dat je niet kunt laten schieten! Ik zoek wel in Amsterdam, want ik wil de stad niet meer uit, ook al ben ik opgegroeid in een dorp tussen de koeien."

Weet je veel van het kopen van een huis?

"Tijdens de koop van mijn eigen woning is er natuurlijk heel wat informatie langsgekomen en ik merk dat ik daar echt wat aan heb. Maar ik leer ook telkens bij. Vandaag hoorde ik bijvoorbeeld voor het eerst over Nationale Hypotheek Garantie. Uit ervaring weet ik wel dat het kopen van een huis ook met gevoel te maken heeft. Ik wist zelf al dat ik mijn huidige huis wilde hebben toen ik nog buiten stond."

"Ik kan me goed inleven in mensen. Die karaktereigenschap helpt me bij het acteren en komt ook goed van pas bij TV makelaar. Ik kan me goed verplaatsen in mensen en voel daardoor ook aan of een huis bij de mensen past of niet."

Staat dat acteren nu op de tweede plaats?

"Juist de combinatie is ideaal. Presenteren is al langer een ambitie. In het verleden deed ik Dancing With The Stars en recenter Ik Kom Bij Je Eten en invalklussen voor Winston Gerschtanowitz in RTL boulevard. De zender heeft me voor TV Makelaar gevraagd."

En ook maar meteen voor Ultimate Dance Battle op zondag bij RTL 5?

"Inderdaad. Een bijzondere dansshow, anders dan So You Think You Can Dance, al is Dan Karaty er ook weer bij betrokken. Honderd professionele dansers gaan op uitnodiging van gerenommeerde choreografen de strijd met elkaar aan."

"Het format sprak me direct aan. Momenteel draai ik drie programma's door elkaar, maar de schema's kunnen worden aangepast. Ontzettend druk, maar ook ontzettend leuk."

Meer over:

Reageren