5 vragen aan Raynor 'GTST' Arkenbout

8 april 2011 09:08 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het zit Edwin niet mee in GTST. Na lang twijfelen kwam hij uit de kast en vond hij de liefde bij Lucas. Maar zijn vader Anton kan dit niet accepteren en sloeg Lucas het ziekenhuis in. Tijd om bij te praten met Raynor 'Edwin' Arkenbout (21).

Hoe bereid je je voor op zo'n heftige scène?

"Ik concentreer me goed en probeer de situatie voor me te zien. Hoe zou ik zelf reageren als een geliefde van mij door mijn vader in elkaar geslagen werd? Het is nog best moeilijk om dat voor de geest te halen, vooral omdat ik hiervoor nog nooit zo'n heftige scène had meegemaakt!"

Hoe heeft Edwins coming-out en het conflict met zijn vader Edwin veranderd?

"Veel mensen vinden hem veel mondiger en strijdvaardiger. Maar dat is Edwin altijd geweest. Hij lijkt wat stil, maar hij is een sterke, zelfverzekerde jongen die gaat voor waar hij in gelooft, soms op het koppige af."

"Hij krijgt nu veel voor zijn kiezen van beide partijen. Het feit dat de twee belangrijkste mannen in zijn leven eisen dat hij kiest, vindt hij verschrikkelijk."

Je bent zelf hetero. Hoe is het om een homo te spelen?

"Ik probeer Edwin niet als 'de homo' te spelen, maar als een jongen die toevallig ook homo is. Op die manier voelt de verhaallijn met Lucas niet zo ver van mijn bed. Ik ken de verliefde gevoelens van Edwin ook heel goed. Dat ik op meisjes val, maakt voor het gevoel niets uit."

Toch zorgde de relatie met Lucas al vanaf het begin voor heel wat commotie. Had je dat verwacht?

"Ik had wel wat reacties verwacht. Maar de bedscènes zijn naar mijn idee met zorg en smaak gemaakt. Er zijn ook veel positieve reacties. Een GTST-fan zet Edwins verhaallijn op YouTube met zelfgemaakte Engelse ondertitels. Daar kijken wereldwijd duizenden mensen naar."

"Ik krijg via Twitter positieve berichten uit de hele wereld. Da's wel enorm gaaf."

Komt het ooit nog goed tussen Edwin en zijn vader?

"Wie weet! Edwin kan dus erg eigenwijs zijn. Hij moet en zal ervoor zorgen dat zijn vader zijn geaardheid accepteert, maar hij is zeker niet de makkelijkste. Dat is wel gebleken!"

Meer over