500 keer Carlo & Irene - Achtergrond

Een van de leukste duo’s van televisie bereikt vandaag een bijzondere mijlpaal: Carlo & Irene zijn voor de vijfhonderdste (!) keer samen te zien op de zondagmiddag.

De namen van Carlo Boszhard en Irene Moors worden vaak in één adem genoemd. Al sinds 1989 vormen ze een gouden duo op de buis. Het begon met Telekids, daarna volgden onder andere Hitbingo, Life & cooking, De Carlo & Irene show, Jong geleerd en natuurlijk De TV kantine, waarmee ze in 2010 de Gouden Televizier-Ring in de wacht sleepten. De twee sterren brengen meer tijd met elkaar door dan het gemiddelde getrouwde stel.

Tv-huwelijk

Toch is hun tv-huwelijk ijzersterk. Het geheim? „Wij gunnen elkaar alles”, vertelt Irene. „Dat is houden van. En dat maakt je sterk in een uitzending. De één heeft niet de drang te moeten uitblinken ten opzichte van de ander. Wij wisselen elkaar op natuurlijke wijze af binnen een programma. Dat is ook ervaring, daar moet je een tijdje duo voor zijn. Als je al 22 jaar naast elkaar zit, weet je precies wat je van elkaar kunt verwachten. Maar de basis is liefde, vertrouwen en de passie voor de programma’s die we samen maken.”

Carlo & Irene: Life 4 You

Sinds Life & cooking in 2000 begon, zijn Carlo & Irene niet meer weg te denken van de zondagmiddag. Het programma heet tegenwoordig Carlo & Irene: Life 4 you, maar de strekking is hetzelfde: gezellig gekeuvel met een paar leuke gasten, een flinke dosis improvisatie en  verrassende items en optredens.

Awardshow

Voor deze 500ste organiseren Carlo en Irene een awardshow waarvoor alle vrienden van het programma zijn uitgenodigd. Gerard Joling ontbreekt uiteraard niet. Hij is een van de favoriete gasten van Irene. „Gerard is al 12,5 jaar goed voor zo veel hilariteit op de zondagmiddag. Hij zegt zelf dat hij door zijn bezoeken aan onze shows weer beroemd is geworden. Hij komt minimaal tien keer per seizoen langs en is altijd weer verrassend leuk.” Carlo en Irene verdelen vandaag hun eigen awards in de categorieën ‘Special appearance’, ‘New BFF’ (Best friend forever), ‘Singing Diva’ en ‘No Show’.

Einde nog niet in zicht

Tijdens de feestelijke uitzending blikt het duo terug op de hoogtepunten van de afgelopen 12,5 jaar. Zoals de geboorte van prinses Amalia, die Carlo en Irene destijds als eerste konden melden omdat ze live waren. „We hebben dat onmiddellijk groots gevierd met beschuit met muisjes”, zegt Irene. Als het aan haar
ligt, is het einde van Life 4 you voorlopig nog niet in zicht. „Het verveelt nog steeds niet en wordt nog door een grote groep mensen gewaardeerd, dus we gaan nog even door. Ik kan alleen niet beloven dat we er nóg 500 gaan maken.”

Reageren