5000ste Hart van Nederland

21 april 2010 12:40 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Op 10 mei wordt de vijfduizendste aflevering van Hart Van Nederland uitgezonden. Reden voor een feestje, dacht SBS 6. In een speciale uitzending gaat de redactie van de nieuwsrubriek op zoek naar de Nederlander met het grootste 'Hart' van Nederland.

De nieuwsrubriek staat bekend om de aandacht voor gewone mensen die ongewone dingen meemaken.

In het zonnetje
Daarom viert SBS 6 het jubileum met een serie portretten van gewone Nederlanders die zich onbaatzuchtig en vrijwillig inzetten voor hun omgeving of of initiatieven tonen om de wereld een klein stukje beter te maken. Eén van de inzendingen krijgt de eer over het grootste 'Hart' van Nederland te beschikken.

"Vanaf nu doen we een oproep in de uitzending", meldt SBS. "Uiteindelijk beslist de redactie wie 'Hét Hart van Nederland' heeft en tijdens de vijfduizendste aflevering op 10 mei in het zonnetje wordt gezet."

Trouw
Sinds 29 augustus 1995 brengt Hart van Nederland actualiteiten met oog voor groot en klein nieuws van eigen bodem. Dagelijks weet het programma zo'n anderhalf miljoen trouwe kijkers te trekken met de vertrouwde presentatrices Milika Peterzon, Cilly Dartell, Gallyon van Vessem, Selma van Dijk, Maureen duToit, Evelien de Bruijn en Marlayne Sahupala.

Meer over