95ste Vierdaagse te zien bij SBS 6

Volgende week is de 95ste editie van de Vierdaagse weer een week lang te zien bij SBS 6. In de eerste uitzending op maandag staan alle voorbereidingen centraal die zijn getroffen voor het grootste wandelevenement ter wereld. Van dinsdag tot en met vrijdag worden de wandelaars binnengehaald na hun urenlange wandeltocht.

Presentatrice Evelien de Bruijn loopt voor het eerst dit jaar de vier dagen mee en doet verslag van haar beleving. Hans Kraay jr. wacht de vermoeide maar dolblije deelnemers op tijdens de intocht vrijdag. De Vierdaagse is vanaf maandag 18 juli te zien bij SBS 6.

Aan de tocht doen jaarlijks 40.000 wandelaars mee die vanuit de hele wereld naar Nijmegen komen. Zij worden door duizenden enthousiaste bezoekers vanaf de zijlijn aangemoedigd om de loodzware tocht te volbrengen. En dat is – samen met een goede voorbereiding – een belangrijk element om het vol te houden en vier dagen lang 30, 40 of 50 kilometer per dag te lopen.

Hart van Nederland-presentatrice Evelien de Bruijn loopt voor het eerst dit jaar de hele Vierdaagse zelf mee. Ze doet elke dag verslag van haar beleving en alles wat zich verder afspeelt tussen de lopende mensenmassa. Voor Evelien worden het vier spannende dagen: “Omdat we op het laatste moment hebben besloten dat ik mee ga lopen, heb ik weinig voorbereiding gehad, maar nu wandel ik elke vrije minuut. Bovendien heb ik mijn vriendin Rosanne zo gek gekregen mee te lopen, gedeelde smart is tenslotte halve smart. En met 40.000 anderen moet het lukken!” Evelien is tijdens de Vierdaagse de hele dag te volgen via Twitter: www.twitter.com/eveliendebruijn.

Hans Kraay jr. geeft de duizenden lopers – en hopelijk ook Evelien – een warm onthaal aan de finish. Hij presenteert de intocht die op vrijdag om 18.00 uur een uur lang te zien is bij SBS 6. De eerste uitzending is vanaf maandag 18 juli te zien direct na Shownieuws – Late Editie rond 23.20 uur en wordt de dag erop ’s middags herhaald.

Reageren