A Time to Kill

Voor de verfilming van John Grishams boek A time to kill beschikte regisseur Joel Schumacher (Falling Down, Batman Forever) over een indrukwekkende cast. Hij wist, behalve topacteurs als Samuel L. Jackson, Matthew McConaughey, Sandra Bullock en Kevin Spacey, ook vader en zoon Donald en Kiefer Sutherland te strikken.

Wanneer de twee verkrachters van zijn dochtertje vanwege hun huidskleur door de rechtbank nauwelijks gestraft worden, besluit de zwarte Carl Lee Hailey (Samuel) het recht in eigen hand te nemen. Hij wacht de twee daders op en schiet ze dood.

Doodstraf
Maar aangezien het voorval plaatsvindt in het zuiden van de VS en de twee gedode mannen blank zijn, zit Carl in een lastig parket. Wanneer Carl ook nog eens groentje Jake Brigance (Matthew) inhuurt om zijn zaak te bepleiten, lijkt de doodstraf onontkoombaar.

Verzet
Jake krijgt weliswaar hulp van zijn mentor (Donald) en de pittige advocate Ellen (Sandra), maar wordt ernstig dwarsgezeten door de leider van de lokale Ku Klux Klan, Freddie (Kiefer) en de malafide praktijken van aanklager Rufus (Kevin).

Reageren