Aaf is Roseanne uit de polder

4 Maart 2013 17:10 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De comedyserie Aaf is een remake van de succesvolle Amerikaanse serie Roseanne. RTL 4 heeft hoge verwachtingen. Nu maar zien of die terecht zijn. 

De Amerikaanse serie Roseanne liep van 1988 tot 1997 en bleef al die tijd razend populair. Dat kwam vooral, omdat kijkers zich herkenden in de familie Conner. Roseanne en haar man waren allesbehalve perfect, wat de meeste gezinnen in Amerikaanse comedy’s in die tijd wel waren. Ze waren dik, hadden een flutbaan of helemaal geen werk, scholden elkaar de huid vol en hun kinderen waren ook al geen lieverdjes.

Controversieel 

Hoofdrolspeelster en bedenkster Roseanne Barr deinsde er bovendien niet voor terug om in Amerika controversiële onderwerpen als homoseksualiteit in de serie te verwerken. Aaf is de Nederlandse bewerking van Roseanne, met Annet Malherbe in de hoofdrol. Haar man Ton wordt gespeeld door Bas Keijzer.

Strubbelingen

Het stel heeft twee puberende dochters en een jonge zoon en Aafs zusje Jackie (Jelka van Houten) komt zo vaak over de vloer dat ze het vierde kind in huis is. Onderling hebben ze de nodige strubbelingen maar de liefde voor elkaar en het gezin houdt de boel altijd bij elkaar. Nu maar zien of Aaf net zo succesvol wordt als Roseanne


Meer over