Aandelen L1 te koop

Niet lang nadat al bekend werd dat de Limburgse lokale omroep L1 meer gesponsorde programma's wil gaan uitzenden, is daar ook het nieuws dat aandeelhouder Media Groep Limburg (MGL) af wil van haar aandelen in de zender.

Waar L1 juist hoopte meer te kunnen gaan samenwerken met de kranten van MGL (Limburgs Dagblad en Dagblad De Limburger), lijkt MGL zelf dus juist meer afstand te willen.

Aandeel
Servaes Huys, voorzitter van de Stichting Omroep Limburg (SOL), de andere aandeelhouder van L1, heeft dat volgens Villamedia.nl bevestigd.

SOL en MGL zijn beiden voor 49 procent aandeelhouder van de omroep. De derde partij is afvalverwerker Attero. MGL moet volgens afspraak de aandelen eerst aanbieden aan de andere aandeelhouders. Onbekend is of deze interesse in het pakket zouden hebben.

Geld
Over de reden van de verkoop kan SOL-voorman Huys weinig zeggen. Het zou niet puur om geld, maar wel juist om efficiĆ«ntie draaien: “Wat ik ervan begrijp is dat MGL beter met L1 denkt te kunnen samenwerken als de banden tussen beide bedrijven worden verbroken”, aldus Huys.

MGL-directeur Johan Boermann is nu zowel betrokken bij de kranten van MGL, als bij L1 als commissaris. Die verhouding zou volgens Huys niet werken als L1 en de kranten van MGL in de toekomst meer mochten gaan samenwerken.

Kranten
De kranten van MGL op hun beurt staan er niet al te florissant voor. MGL wil al langere tijd bezuinigen. Een voorgestelde inkrimping van het personeelsbestand is echter net afgewezen door het gerechtshof in Amsterdam.

De ondernemingsraad van MGL had het besluit van de directie, om bijna 25 arbeidsplaatsen te schrappen, aangevochten. De rechter was het daarmee eens en oordeelde dat de directie niet goed te werk is gegaan.

Reageren