ABC maakt serie over genante familiefoto’s

Internet wordt omgezet in tv. ABC maakt een serie rondom de populaire Amerikaanse website 'Awkward family photos'. Op die site zijn vooral foto's te zien van (voornamelijk) Amerikaanse gezinnen die op de foto gaan, maar waar het een en ander niet aan klopt.

CBS maakte ook al eens van een internetmedium een serie, namelijk Shit My Dad Says (in het correcte Amerika ook 'Bleep My Dad Says' genoemd). Die serie stamt af van een internethype die de Amerikaan Justin Halpern met een twitteraccount in het leven riep.

Shit My Dad Says
Justin was ooit een komiek zonder baan en startte het twitteraccount ‘Shit My Dad Says’. Hij postte regelmatig opmerkelijke uitspraken van zijn vader. De show die CBS eromheen bouwde, heeft vooralsnog echter niet veel succes.

Akward Family Photos
Nu probeert ABC dus om een succesvolle serie rondom de website awkwardfamilyphotos.com te creëren. De website laat foto's zien van opmerkelijke en vaak lachwekkende familieopstellingen. Zoals een familielid dat ligt te slapen, of een lachend gezin dat een skelet vasthoudt.

Website wordt serie
Er is inmiddels een boek gebaseerd op de content van de website en nu komt er dus ook een serie. Hoe ze de foto's gaan vertalen in bewegend beeld is nog niet duidelijk.

Het verhaal zou bijvoorbeeld zomaar over een fotostudio kunnen gaan die gespecialiseerd is in familiefoto's en vaak vreemde verzoeken voor de kiezen krijgt.

Reageren