Abi zingt en speelt met haar hart

Pas een jaar speelt actrice/zangeres Abi Tucker (36) de rol van Grace in Mcleod's daughters. Abi: "Een warm, romantisch en impulsief personage met hart op de tong." Televizier interviewde de actrice exclusief over de laatste weken van de serie, haar favoriete Mcleod's man én haar Hyves-pagina.

Dit achtste seizoen is het einde van de serie. Wanneer hoorde je dat McLeod's zou stoppen?

Abi: "Tijdens het filmen. Gelukkig kregen we niet te horen dat we de volgende dag de set moesten verlaten. Dat is in dit vak al heel wat. De schrijvers hebben de tijd gehad om na te denken over hoe alle karakters zouden eindigen. McLeod's had zo'n grote invloed op het leven van de cast en crew, dat ik blij ben dat de serie het einde heeft gekregen dat het verdient."

Heeft Grace ook een waardig einde gekregen?

"Wat ze met Grace hebben gedaan, was erg goed. Aan het einde is haar verhaallijn afgerond. Persoonlijk denk ik dat ze wel erg verdrietig is. Ergens in dit seizoen wordt haar hart gebroken, maar ik kan niet teveel in detail treden."

Wij kennen je vooral als actrice, maar in Australië sta je ook bekend als zangeres. Vind je het ene leuker dan het andere?

"Nee, zo zou ik het niet willen zeggen. Ik zie meer het grote geheel, vind het leuk om verhalen te vertellen. Als zangeres zing je verhalen en als actrice vertel je verhalen. Het is gewoon een interessante combinatie. Gelukkig heb ik nooit hoeven kiezen, dat zou ik ook niet kunnen."

Hou je met twee succesvolle carrières nog wel tijd over voor jezelf?

"Wat je ook doet in het leven, het maakt je tot wie je bent. Ik ben zowel voor zingen als acteren met heel mijn hart gegaan, dus het voelt niet echt als werk, snap je? In feite zou het makkelijk moeten zijn om een van de twee dingen niet te doen, maar ik heb niet het idee dat ik een keus heb. Er zit een drijvende kracht in mijn hart, dus doe ik alles wat ik doe. Ik heb er geen controle over."

Je hebt een eigen Hyves-pagina. Wist je dat?

"Wow! Ik had er nog nooit van gehoord, maar dat is geweldig! Ik weet wel dat er een paar fansites van me zijn. Het is heel vleiend dat mensen dat voor je willen doen. Dat is een van de mooie dingen aan het vak. Je weet wanneer je iets goed doet of mensen je werk waarderen, haha."

Heb je een relatie?

"Op dit moment niet. Maar ik ben absoluut geïnspireerd door de liefde: ik ben verliefd op de liefde. En ik weet dat de juiste persoon ergens rondloopt. Soms schrik ik wel eens omdat ik nog alleen ben. Maar over het algemeen probeer ik heel relaxed in het leven te staan en open te staan voor de liefde."

Laatste vraag (van Televizier.nl-gebruiker Sjorsje): Heb je wel eens wat gehad met een van de McLeod's-mannen?

"Nee, nog nooit. Het zijn erg leuke mannen. Ik kon het vooral erg goed vinden met Guss Murray, die de priester speelde. Ik zie hem de laatste tijd niet zo vaak meer, maar we houden elkaar wel op de hoogte van waar we nu mee bezig zijn. Hij is een leuke vent. Meer zal ik niet zeggen, want daar komen praatjes van!"

Reageren