Absolutely Fabulous krijgt een bioscoopfilm

26 januari 2013 14:56 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De Britse cultserie Absolutely Fabulous krijgt een vervolg op het witte doek. De avonturen van Eddie en Patsy zijn volgend jaar al in de bios te zien.

Het nieuws werd naar buiten gebracht door actrice Joanne Lumley (66), die gestalte geeft aan de onnavolgbare en zelden nuchtere fashionista Patsy Stone. 

Aangename verrassing

Op dit moment werkt Absolutely Fabulous bedenkster Jennifer Sauders aan het script, bevestigde Lumley in een interview met de Britse krant The Telegraph. Dat kwam als een aangename verrassing voor de fans, die niet meer hadden gerekend op nieuwe avonturen van het tweetal.

AbFab is back

De serie liep oorspronkelijk  van 1992 tot 2005, daarna was het lange tijd stil rond het duo. Begin vorig jaar besloot Saunders, die ook de rol van Patsy's beste vriendin Edina speelt, nog drie specials te schrijven die met veel enthousiasme werden ontvangen. Daardoor ontstond het idee voor een film.

AbFab de musical

Over het plot kan Lumley nog weinig concreets vertellen: "Gister hoorde ik een gerucht dat het weleens een musical zou kunnen worden. Vind ik ook prima, al zal ik dan wel mijn zang- en danskunsten moeten opvijzelen... Maar dat heb ik er graag voor over om Patsy te kunnen spelen. Zolang ik nog leef, blijft iedereen van haar af."

Meer over