Academy Awards 2009

Krijgt Heath Ledger postuum een Oscar voor zijn weergaloze vertolking van The Joker in The Dark Knight? Of gaat met de meeste prijzen aan de haal The Curious Case of Benjamin Button?

Het is weer tijd voor het spraakmakendste filmfeest van het jaar: het Oscar-gala. Vannacht worden in het Kodak Theatre in Hollywood voor de 81ste keer de Academy Awards uitgereikt. De programma’s zijn vanaf 9.00 uur 's ochtends niet alleen toegankelijk voor abonnees van Film1, maar óók gratis voor alle digitale abonnees van CAIW, Canal Digitaal Satelliet, Delta, Kabel Noord, Tele2, UPC en Ziggo.

Nederlandse Oscarnominaties
Bridget Maasland presenteert het festijn. Voorafgaand aan de Oscar Night vertoont Film 1 vandaag aan één stuk door Nederlandstalige producties die genomineerd zijn geweest of een Oscar hebben gewonnen. Hoogtepunten: De Aanslag uit 1986 (17.15 uur) Antonia uit 1995 (19.40 uur) en Karakter uit 1997 (21.20 uur), alle drie bekroond met de Oscar voor Beste buitenlandse film.

Oscars Live
Daarna: 1.00 Oscars Live! met Bridget Maasland; 2.00 Oscars Live! Countdown; om 2.20 uur kan het feest onder leiding van de Australische Hugh Jackman beginnen. And the winner is..

Reageren