Ach & wee op de pc

Niet alleen Jan Modaal heeft last van de economische crisis, óók de rijken voelen de malaise in hun beurs. Hoewel daar in Bij ons... in de PC soms weinig van te merken is, bleek uit de Quote 500 dat de miljonairs van ons land hun vermogen het afgelopen jaar flink zagen slinken.

In nieuwe afleveringen van het KRO-programma trekt Jort Kelder er weer op uit om de wereld der verwende rijken in kaart te brengen. De chique P.C. Hooftstraat blijft weliswaar het uitgangspunt van het programma, maar Jort bezoekt ook andere rijke enclaves in Nederland en het buitenland.

Yuppen
Met name op de Zuidas, waar zich het financiële zenuwcentrum bevindt, wordt in deze crisistijden flink wat weggesnoven. Jort onderzoekt hoe de yuppen van Zuid aan het witte poeder komen. Verder gaat hij in de P.C. op pad met enkele car-spotters. Deze fotograferende tieners verwacht je niet snel in deze straat, maar ze behoren er wel degelijk tot het straatmeubilair.

Ranking the cars
Zij zijn totaal niet geïnteresseerd in loslopende BNN'ers, maar raken wel opgewonden van mooie exclusieve auto's die ze op camera willen vastleggen. Met Jort doen zij de auto-test: 'Ranking the Cars'. In welke auto moet je gezien worden en welke is hopeloos uit? Tot slot in deze aflevering een reportage over een hondenmodeshow. Crisis of niet, op onze huisdieren wordt dit jaar níet bezuinigd.

Extra
- Tv-nieuws, achtergronden en meer >>
- Talloze gesprekken op het forum >>

Reageren