Achter Gesloten Deuren en Overspel in de Liefde gaan de grens over

Het succes van de scripted reality-programma’s van Net5 zijn in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Duitsland, Finland en België zijn ook geïnteresseerd.

Vorig jaar begon Net 5 met het uitzenden van scripted reality en dat ging niet onverdienstelijk. Met Achter Gesloten Deuren, Overspel in de Liefde en Dokters wist de zender haar marktaandeel met maar liefst 164 procent te laten stijgen. Vandaag meldt Net 5 dat de Nederlandse uitzendingen in het buitenland worden en uitgezonden én nagemaakt. De maker van Overspel in de Liefde en Achter Gesloten Deuren, Stepping Stone Producties, beaamt de interesse: “Het succes van Net5 heeft meerdere zenders in het buitenland bereikt.

Scripted reality in België en Finland

“Zowel België als Finland gaan binnenkort een eigen versie van Achter Gesloten Deuren maken. Daarnaast zijn er opties in onderhandeling voor Duitsland, Polen, Hongarije en Servië.” Volgens de maker is het vooral bijzonder dat Duitsland geïnteresseerd is” “Het genre scripted reality is in Duitsland al veel langer bekend.”

 

Reageren