Achtergrond - De Luchthaven

De Luchthaven is terug met een nieuw seizoen. Hierin worden verschillende werknemers op Schiphol gevolgd bij het uitoefenen van hun beroep.

In het eerste seizoen van De Luchthaven hebben we kennis gemaakt met een aantal werknemers van Nederlands’ grootste luchthaven. Nu is omroep Max begonnen met het uitzenden van een tweede reeks.

Achter de schermen

"Het afgelopen seizoen van de serie was heel succesvol. Veel mensen hebben in hun leven wel een keer gevlogen en de omgeving van de luchthaven is dan ook voor veel mensen een herkenbaar gebied. De Luchthaven geeft een kijkje achter de schermen”, aldus Bea Brouwer, eindredactrice van het programma.

Passie

Op deze luchthaven zijn rond de 60.000 mensen werkzaam. "Schiphol is een eigen wereldje met heel veel verschillende mensen", gaat Brouwer verder. "De personen die worden gevolgd, zijn allemaal blij met het werk dat ze doen. Ze hebben er echt passie voor."

Nieuwe beroepen

Dit seizoen worden interessante functies onder de loep genomen, waar veel passagiers van Schiphol geen weet van hebben. "We gaan steeds weer op zoek naar verrassende beroepen", vertelt Bea. "Zo volgen we nu een plantenman, die met een wagentje over de luchthaven rijdt en de planten ververst."

Geldhond

"Ook wordt de douane gevolgd. Zij hebben een geldhond, die aan inkt kan ruiken of mensen te veel geld bij zich hebben. Daarnaast is er de catering- chauffeur, die ontzettend snel maaltijden bij vliegtuigen moet afleveren als er bijvoorbeeld tekorten zijn." De luchthaven heeft nog vele andere bijzondere beroepen in petto die ongetwijfeld een heel nieuwe wereld openen voor de kijkers.

Reageren