Achtergrond | Eeuwig mooie Michelle

Ze is de 50 al ruim gepasseerd, maar haar leeftijd lijkt geen enkele invloed te hebben op de schoonheid van actrice Michelle Pfeiffer.

Het valt niet mee voor Hollywoodactrices om na hun vijftigste nog andere rollen te krijgen dan moeder of, nog erger, grootmoeder. Michelle Pfeiffer lijkt de uitzondering op die regel te zijn. Op haar 51ste werd ze nog gecast als verleidelijke vamp in Chéri (2009).

Boytoy

Michelle kruipt in de huid van Lea de Lonval, een Franse hofdame die rond 1900 koningen en miljonairs het hoofd op hol brengt. Totdat ze valt voor de charmes van de 20 jaar jongere Fred Peloux (Rupert Friend). Hun affaire is niet alleen ongepast door het flinke leeftijdsverschil, Fred is ook nog eens de zoon van Lea’s beste vriendin Charlotte. Zelf kon Michelle er wel om lachen.  

Plastische chirurgie

Een Amerikaans onderzoek geeft een mogelijke verklaring voor Michelles tijdloze schoonheid. Het blijkt dat de verhouding tussen de breedte van de mond en die van de neus bepaalt hoe mooi het gezicht van een vrouw wordt gevonden. En Michelle komt van alle Hollywoodvrouwen het dichtst in de buurt van het perfecte vrouwengezicht. Hoe ze die schoonheid in stand houdt, is de grote vraag.

Niets mis mee

Ze beweert nog nooit een bezoekje te hebben gebracht aan een plastisch chirurg, ook al benadrukt ze dat ze er op zich niet tegen is. "Als het nodig mocht zijn om de boel hier en daar een beetje bij te werken, waarom niet? Ik heb geen moeite met plastische chirurgie en al helemaal niet als mensen zelf ongelukkig worden van hoe hun neus of kaaklijn erbij hangt. Maar steeds meer mensen slaan door en hebben geen idee meer wat ‘mooi’ is, met doodenge gevolgen." 

Reageren