Achtergrond: Hello Goodbye

Zelfs na zes jaar is de succesformule van Hello Goodbye nog niet uitgewerkt. In het najaar is Joris Linssen (45) gewoon weer te vinden in de aankomst en vertrekhallen van Schiphol voor een nieuw seizoen vol opzienbarende ontmoetingen. 

Om die tijd te overbruggen, wordt vanaf vanavond de vorige reeks opnieuw uitgezonden. Dat betekent een weerzien met reizigers en thuisblijvers die om de meest uiteenlopende redenen naar de luchthaven zijn gekomen. Momenten van uitzinnige blijdschap en hartverscheurende droefheid volgen elkaar soepel op. Dat is volgens Joris ook de kracht van het programma. „Zelfs na al die jaren blijven de verhalen me raken. Je kunt een programma als dit ook alleen maar doen als je er iets bij voelt.”

In deze aflevering hoort Joris onder meer het verhaal van een verliefde man die zijn droomvrouw beschrijft: een Griekse schone die hem elke ochtend wakker zingt met een cantate. Ook spreekt hij met een moeder die bezorgd vertelt dat haar dochter moslima is geworden. Bovendien treft hij een heel sterke, maar ernstig zieke oma die wacht op het bezoek van haar kleinkinderen uit Curaçao.

Joris’ sterkste kant is zijn vermogen mensen op een natuurlijke wijze hun verhaal te laten doen. Daar moet hij wel voor werken. „Het is de uitdaging mensen zó te enthousiasmeren dat ze het interview van hun leven geven. Het vertrouwen van mijn gesprekspartners is de benzine voor mijn motor.”

Meer over:

Reageren