Achtergrond - Het einde van The Closer

Na 109 afleveringen valt vanavond het doek voor de serie The Closer. Hoofdrolspeelster Kyra Sedgwick: „Het wordt eens tijd voor mezelf en mijn gezin.”

Misdaadserie The Closer is nog altijd mateloos populair, maar hoofdrolspeelster Kyra Sedgwick (46) besloot zelf afscheid te nemen van haar personage, rechercheur Brenda Leigh Johnson. Wel met pijn in het hart, zo bekende ze in een interview. „Maar dat is ook precies de reden waarom ik op het hoogtepunt wilde stoppen. De afgelopen zeven jaar ben ik niet één dag met tegenzin naar m’n werk gegaan. Niets leek me zo erg om dat gevoel te verliezen, en dat is gelukkig niet gebeurd.”

Body Snatcher

En Kyra heeft nog een goede reden: „Daar komt bij dat ik na al die tijd mijn leven weer terug wil. Brenda is een fantastisch personage, maar ze slokte me wel al die jaren volledig op. Het voelde soms alsof ik in die film Invasion of the Body Snatchers zat, zo erg ging ik in Brenda op. Niet erg, ze is een boeiend personage, maar nu is het weer tijd voor mezelf en mijn gezin.”

Major Crimes

Toch sluit Kyra niet uit dat Brenda af en toe opduikt in Major Crimes, de serie die begint waar The Closer stopt. Brenda’s oude team staat centraal in deze nieuwe misdaadserie, ditmaal geleid door hoofdrechercheur Sharon Raydor (Mary McDonnell). 

Brenda draait door

Maar hoe sluit Brenda dit hoofdstuk in haar leven af? Door haar boekje zó ver te buiten te gaan dat ze ontslagen dreigt te worden. Reden voor Brenda’s gedrag is de terugkeer van Philip Stroh. Brenda weet dat hij diverse moorden en verkrachtingen op zijn geweten heeft, maar kan de geniale seriemoordenaar maar niet tot een bekentenis dwingen. Als hij haar na het zoveelste verhoor opnieuw te slim af is en ook nog eens sadistische opmerkingen maakt over Brenda’s overleden moeder, vliegt ze hem aan. Is Brenda
echt
doorgedraaid of maakt het deel uit van een groter plan? Fans weten het antwoord al.

The Closer, zaterdag 20.30, Net 5

Reageren