Achtergrond | Lorraine maakt koken makkelijk

Bij Televizier zijn we tegenwoordig helemaal gek op koken. We hebben zelfs een kookspecial gefabriceerd. Behalve handige informatie over kookprogramma’s en televisiekoks verschijnen op die plek ook recepten van tv-chefs. Te beginnen met Lorraine Pascale, die vandaag voor het eerst te zien is op RTL 4 in Home Cooking Made Easy.

Het mag een wonder heten dat Lorraine als kok is geëindigd, want ze leek in de wieg gelegd voor heel andere werkzaamheden. Als twintiger stond ze dun te zijn op de catwalk tussen Kate Moss en Naomi Campbell en at ze vooral worteltjes. Ze was de eerste zwarte Britse vrouw op de cover van de Italiaanse Elle en deed grote campagnes voor Donna Karan en Versace.

Van model tot automonteur
Daarna werkte ze een tijdje als - jawel - automonteur en volgde ze een cursus hypnotherapie. Maar een kookcursus bracht Lorraine op het juiste spoor. Alleen door een opgroeiende dochter was werken in een restaurant geen optie. En dus begon Lorraine een taartenwinkel. Daar hielde ze de bakserie bij de BBC aan over.

Maatje 38
De grote vraag is of ex-model Lorraine eet wat ze kookt of dat ze nog steeds alleen wortels naar binnen werkt. "Ik eet absoluut wat ik kook. En in de tijd dat ik model was met Naomi Campbell, Christy Turlington en Cindy Crawford, hadden we allemaal maat 38. We waren wel slank, maar niet dun zoals de modellen van nu. Ik ben wel een paar kilo aangekomen sinds die tijd, maar als het te erg wordt, ren ik een rondje door het park. Dat haat ik elke seconde. Ik ben net als iedere andere vrouw.”

Niet te mislukken
Lorraine heeft nu een nieuwe serie. In Home Cooking Made Easy laat ze zien dat ze meer kan dan alleen taarten bakken. Sla voor meer recepten uw slag op Televizier.nl/koken.

Reageren