Achtergrond - Nieuwe opzet van The Battles in TVOH

12 Oktober 2012 12:15 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het kaf wordt van het koren gescheiden als The voice aan de battlesronde begint. De coaches laten hun teamleden de vocale strijd met elkaar aangaan.

Na een lange auditieronde hebben Marco Borsato, Roel van Velzen, Trijntje Oosterhuis en Nick & Simon hun teams compleet. Maar dat de audities achter de rug zijn, betekent niet dat de rode, draaiende stoelen weg zijn. Dit seizoen kunnen de coaches op de knop drukken als ze een ‘second opinion’ van hun secondant willen. Vervolgens draaien die naar de weifelcoach toe.

Kandidaten kapen

Deze verandering ten opzichte van vorige jaren is relatief klein, helemaal vergeleken met internationale versies van het programma. Omdat de kijkcijfers van The Voice tijdens de battlesronde zakten, is deze fase in de Amerikaanse variant drastisch omgegooid. Coaches kunnen daar afgevallenkandidaten bij elkaar wegkapen.

Oude manier

The voice-bedenker John de Mol is blij met de verandering. "Die nieuwe regel werkt geweldig, dus dat gaan we volgend jaar ook in Nederland doen. Door dit soort aanpassingen durf ik te beweren dat The Voice nog minstens drie jaar op dit niveau zal blijven. Ik weet wat voor ruimte er nog in het format zit om met een paar nieuwigheidjes het programma een impuls te geven." Voorlopig doen ‘we’ het hier dus nog op de oude, maar iets gewijzigde manier.

Meer over