Achtergrond | Nieuwe opzet van ‘The Voice’

24 Augustus 2012 11:18 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Hoe ze eruitzien en wat precies de voordelen zijn, is een goed bewaard geheim. Maar het staat vast dat de juryleden in het derde seizoen van The voice of Holland op andere draaistoelen zitten. 

Het is niet de enige verandering in de ‘blinde’ talentenjacht, bedoeld voor gevorderde artiesten, die weer losbreekt op RTL 4. De vervanging van Angela Groothuizen door zangeres Trijntje Oosterhuis springt het meest in het oog. Mogelijk wilde producent John de Mol een meer uitgesproken scherprechter, zoals hij al eens liet doorschemeren.

Nieuw decor

Marco Borsato, Roel van Velzen en Nick & Simon mogen wel op hun post blijven, net als de presentatoren Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Verder heeft het decor een ingrijpende metamorfose ondergaan en zullen de draaiende fauteuils van de coaches (die met hun rug naar de artiesten toe zitten en zich pas omkeren als een stem hen ‘raakt’) ditmaal ook in de tweede ronde, ‘The battle’, een functie hebben.

Jeukende handen

Het begint zoals altijd met de eerste schifting, de ‘blind auditions’. Marco Borsato meldde al op zijn website: "Ik heb honderden kandidaten voorbij zien komen en bij zowel The voice of Holland als The voice kids heb ik een groep juweeltjes om me heen verzameld. Mijn handen jeuken om met al dit talent aan de slag te gaan." 

Meer onderscheidend

Inmiddels hebben Marco en zijn collega-‘draaikonten’ de afgelopen dagen al bepaald wie na The battle doorgaan naar de liveshows. Deze moeten volgens De Mol ‘meer onderscheidend’ worden dan in de twee eerdere seizoenen. Maar om te begrijpen wat de mediamagnaat daar nu precies mee bedoelt, moeten we nog even geduld hebben; de eerste zeven afleveringen zijn geheel gewijd aan de auditierondes.

Meer over