Achtergrond - Revenge

De Amerikaanse tv-serie Revenge speelt zich af in het exclusieve kustoord The Hamptons. Alles draait om rijkdom, schoonheid en status. En hiervoor gaan de bewoners over lijken.

Het verhaal van Revenge draait om Emily Thorne (Emily VanCamp), die uit is op wraak. Haar vader werd ooit ten onrechte veroordeeld voor terrorisme en vervolgens vermoord. Nu ze ouder en stinkend rijk is, wil ze de schuldigen één voor één uitschakelen. Wat haar betreft is alleen de dood goed genoeg voor ze. Dat plan begint wanneer Amanda, die zich voordoet als Emily, haar intrek neemt op het luxueuze badplaats The Hamptons, vlakbij New York. Daar papt ze al snel aan met haar buren, de vermogende familie Grayson. Ze valt vooral in de smaak bij zoon Daniel (Josh Bowman) en die interesse blijkt wederzijds. 

Madeleine Stowe als Victoria Grayson

Moeder Victoria Grayson, een prachtige rol van Madeleine Stowe, vertrouwt het nieuwe liefje van haar zoon echter niet. Ze vermoedt dat Emily een ordinaire golddigger is, maar de waarheid ligt een stuk ingewikkelder. Victoria’s onbehaaglijke gevoel is terecht: in Emily‘s onderneming om wraak te nemen voor het onrecht dat haar familie is aangedaan, staan de Graysons - en met name Victoria - met stip op één. Nu ze zich een weg naar binnen heeft gepraat, kan haar wraakactie eindelijk beginnen. Maar kan Emily haar plan nog wel doorzetten nu ze haar slachtoffers leert kennen?

Emily VanCamp als Emily Thorne

Op vrouwenzenders als Net 5 of RTL 8 is hoofdrolspeelster Emily VanCamp een bekend gezicht. Zij acteerde eerder in Everwood en schitterde tot vorig jaar in het prachtige Brothers & Sisters. Waarom heeft zij voor Revenge gekozen? „Toen ik het script voor het eerst las, had ik niet meer gewerkt sinds Brothers & Sisters was afgelopen. Die serie zat zo goed in elkaar dat ik er zeker van wilde zijn dat ik pas weer in een serie of film zou spelen als ik er echt heel erg enthousiast over zou worden. Daarnaast moest mijn volgende klus ook een creatieve uitdaging zijn. Dat vond ik allemaal in Revenge. Emily is een heel interessant, complex personage. En zo veel goede rollen zijn er nu ook weer niet voor vrouwen." Opvallend aan Emily VanCamp is dat ze vaak wat serieuze types speelt. Voor Revenge heeftze zelfs een speciale, ijzige blik bedacht, zo vertelde ze in de Ellen DeGeneres Show. „We noemen die voor de grap ‘the croc’, omdat ik Emily zie als een krokodil die zich door The Hamptons beweegt en mensen één voor één neerhaalt, haha.”

Reageren