Acteur Jeroen Willems (50) overleden

Acteur Jeroen Willems overleed aan een hartstilstand. Hij zakte vanmiddag in elkaar op de repetities van een voorstelling voor het 125-jarige bestaan van Theater Carré. 

Jeroen WIllems stond bekend als een bescheiden man. Maar dat was misplaatste bescheidenheid. Hij was een van Nederlands beste acteurs en speelde tientallen rollen op televisie, in de film en het theater. Hij was ook een begenadigd zanger. In het theater speelde hij een voorstelling met liedjes van Jacques Brel. 

Koning Willem II

Op televisie speelde hij in 2010 koning Willem II in De Troon en hij had rollen in Bellicher en Lijn 32 en was dit jaar te zien in de telefilm Cop vs Killer. Hij speelt ook de hoofdrol in de VPRO-serie De Ontmaskering van de Vastgoedfraude die vanaf januari 2013wordt uitgezonden. 

Gouden Kalf

Willems was een gevierd filmacteur. Hij had rollen in De Passievrucht (2003), Zomerhitte (2008) en Komt een Vrouw bij de Dokter (2009). Hij kreeg een Gouden Kalf voor de rol van prins Claus in Majesteit (2010). Verder werkte de acteur veel in het buitenland, voornamelijk in Duitsland en Zwitserland. 

Hemel of hel

In een interview met de Volkskrant vertelde Jeroen Willems dat iemand hem een tijd daarvoor vroeg of hij zou kiezen voor de hemel of de hel: "Dat wordt de hel – ik denk dat daar uiteindelijk interessantere mensen zitten. Meer stoute mensen, en die vind ik toch wel leuker. Dan moet het maar wat branden."

De voorstelling voor de 125-jarige verjaardag van Carré is afgelast. 

 

Reageren