Acteur Michael Clarke Duncan (54) overleden

4 September 2012 10:55 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Michael Clarke Duncan, de indrukwekkende acteur die bekend is van onder meer de film The Green Mile, is maandag overleden in Los Angeles.

Op 13 juli kreeg Duncan een hartaanval waar hij nooit volledig van herstelde. Zijn vriendin liet weten dat hij gisteren in het ziekenhuis overleed.

Gastrollen

Michael Clarke Duncan speelde in de televisieserie The Finder. Verder had hij gastrollen in series als Bones, Two and a Half Men en CSI NY. Duncan viel op vanwege zijn nogal grote voorkomen: hij was maar liefst 1 meter 94 en woog 143 kilo.

The Green mile

Als filmacteur wierf hij bekendheid in o.a. The Green Mile, hierin speelde hij goedzak John Coffey. In de film beschikte de acteur over bovennatuurlijke gaven, die hij gebruikte om anderen te genezen. Zo zette hij zijn krachten in om Tom Hanks van een lelijke kwaal af te helpen. Verder speelde Duncan in Armageddon, Sin City en Planet of The Apes.

Bodygaurd

In het begin van zijn carrière was Michael Clarke Duncan bodyguard. Hij beschermde diverse beroemdheden zoals LL Cool J en Will Smith. Ook was hij lijfwacht van rapper The Notorious B.I.G. Maar net toen Duncan een dagje vrij had, kwam Biggie Smalls door een aanslag om het leven. Michael Clarke Duncan werd 54 jaar.

Meer over