Actrice Sylvia Kristel overleden

Actrice Silvia Kristel is op 60-jarige leeftijd overleden aan slokdarmkanker. Kristel werd in de jaren zeventig wereldberoemd door haar rol in de erotische Franse filmreeks Emanuelle. 

Maar de actrice maakte veel meer films, in totaal meer dan 50. Ze speelde in Franse, Italiaanse en Amerikaanse producties naast acteurs als Gérard Depardieu, Michel Piccoli en Alain Delon. Ze was ook bekend als schilderes en won in 2006 een prijs als regisseur van een korte animatiefilm. 

Hugo Claus

Kristel had enige tijd een relatie met de beroemde Belgische schrijver Hugo Claus. Met hem kreeg ze in 1975 zoon Arthur. De laatste jaren was ze samen met partner Peter Brul en afgelopen zomer kreeg ze in zijn bijzijn een herseninfarct. Aan kanker leed ze al langere tijd. Sylvia Kristel wordt in besloten kring begraven. 

Miss TV Europe

Televizier speelde nog een rolletje aan het begin van de carrière van Kristel. Ze werd in 1972 door het programmablad namens Nederland afgevaardigd naar de Miss TV Europe-verkiezingen. Ze won. En de rest is geschiedenis.  

 

 

Reageren