Aflevering 200 van Kinderen Geen Bezwaar

Niet veel series halen aflevering 200, de Nederlandse comedyserie Kinderen Geen Bezwaar bereikt dat magische getal vanavond. Maud (Anne-Mieke Ruyten) en Gerard (Alfred van den Heuvel) hebben dus wat te vieren.

Maar liefst 200 afleveringen: dat zijn er veel, heel veel. De Vara-comedy wordt sinds 25 september 2004 uitgezonden. Eerder interviewde Televizier al Alfred van den Heuvel (58) en Anne-Mieke Ruyten (58) over het succes en hun samenspel als echtelieden Gerard en Maud. 

Hoe verklaren jullie het succes? 
Alfred: "Comedy valt of staat met de kracht van de herhaling. Gerard en Maud zijn sinds de start in 2004 onveranderd. Je weet precies hoe ze gaan reageren in een situatie en dat maakt het leuk."

Gaat dat nooit vervelen? 
Anne-Mieke: "Nee, ook al zijn de personages hetzelfde, humor blijft vrij onvoorspelbaar. In de repetities wedden we weleens waar het hardst om gelachen gaat worden. Dan blijkt tijdens de opnames dat de lach geregeld totaal ergens anders zit."

Lijken jullie op de personages? 
Alfred: "Gerard en ik delen bepaalde trekken, maar hij is zeker niet wie ik als persoon ben. Dat is ook de kunst van acteren: kenmerken in jezelf versterken en andere juist links laten liggen."
Anne-Mieke: "Maud kan weleens raak uit de hoek komen. Daardoor wordt ze soms een hard kreng genoemd. Dat ben ik zelf niet, maar ik had haar wijsheid graag gehad.”

Hebben jullie inspraak? 
Alfred: "We mogen altijd met suggesties komen. Ik heb eens voorgesteld Gerard te laten twitteren. Hij schiet dan natuurlijk volledig in de stress als blijkt dat niemand hem wil volgen, terwijl hij zulke boeiende berichten de wereld in stuurt, als ‘Net de was gedaan’."

Hoe zou je de samenwerking tussen jullie kunnen omschrijven? 
Beiden: "Chemie.” Alfred: „Onze ‘antennes’ raken meer en meer op elkaar afgestemd."
Anne-Mieke: "Spelen met Alfred gaat supergemakkelijk. We hebben dezelfde smaak wat betreft humor en voelen elkaar daardoor feilloos aan. Je merkt pas hoe bijzonder zoiets is, als je met anderen speelt en die instinctieve klik ineens mist. Wat wij hebben, is gewoon een cadeautje."

Vanavond
Kinderen Geen Bezwaar staat vanavond niet in het teken van een speciaal thema. Maud krijgt te kampen met een bijzondere verslaving en iedereen in huis betrekt dat op zichzelf. Even terug in de serie is Daan (Joey van der Velden), de zoon van Gerard uit een eerder huwelijk. Over een maand is Joey weer te zien, maar of hij een vaste rol krijgt, is nog niet beslist. 

 

Reageren