Aflevering Family Guy offline na drama Boston

Een recente aflevering van de satirische animatieserie Family Guy bevatte een grap over dodelijk geweld tijdens de marathon van Boston. Reden voor bedenker Seth McFarlane om de episode terug te trekken.

In de desbetreffende aflevering wordt hoofdpersoon Peter Griffin geinterviewd omdat hij de marathon heeft gewonnen, niet door het snelst te lopen maar door een bloedbad op het parcours aan te richten in zijn auto.

Youtube compilatie

Later in dezelfde aflevering raakt Peter bevriend met een Arabische terrorist die hem een mobieltje geeft waarmee Peter onbedoeld met ieder belletje een ontploffing veroorzaakt. Nog geen dag na de explosies in Boston dook er op Youtube een filmpje op waarin beide scenes achter elkaar gezet werden zodat het lijkt alsof Griffin verantwoordelijk is voor de explosies tijdens het evenement.

Seth McFarlane is boos

Dit schoot Family Guy-bedenker Seth McFarlane, doorgaans niet wars van controverse, danig in het verkeerde keelgat. "Die clip is weerzinwekkend. Wat er is gebeurd is een misdaad en een tragedie. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers." aldus McFarlane via Twitter.

McFarlane heeft de gewraakte aflevering laten verwijderen van de website van zender FOX en de terugkijkservice Hulu.com. De Youtube video is hier te zien.

Reageren