Ajax-docu bij RTL 7

Eén punt was het verschil tussen landskampioen FC Twente en runner-up Ajax vorig seizoen. De Amsterdammers liepen in de tweede competitiehelft razendsnel in op de Tukkers.

Twee weken voor het einde van de competitie was het verschil teruggebracht tot één punt. Heel Amsterdam voelde het: Twente ging punten verspelen en Ajax kon met de dertigste landstitel de derde ster op het shirt verwelkomen.

Geen misstap
Het liep allemaal even anders. Twente maakte geen misstap meer, en Ajax werd tweede. Dat was echter twee weken wedstrijden voor het einde natuurlijk nog niet bekend.

Amsterdam stond in het teken van een eventueel kampioenschap. Er werden allerlei voorbereidingen getroffen. Huldigingen en feesten werden gepland, de kampioensshirts worden gedrukt: iedereen houdt rekening met een landskampioenschap.

Teleurstelling
Het komt allemaal terug in de documentaire Ajax: Twee Weken Tussen Hemel En Aarde. Aan de hand van uniek beeldmateriaal worden de laatste twee weken van het seizoen gevolgd, met onder andere de laatste twee wedstrijden, de teleurstelling achteraf en de winst van de KNVB-beker.

Voor het eerst mocht er een cameraploeg meelopen met de eredivisieclub tijdens zo een spannend deel van het seizoen. De spelers, de technische staf, de directie en de medewerkers achter de schermen: iedereen komt aan bod.

Ajax: Twee Weken Tussen Hemel En Aarde te op maandag 9 augustus tussen 22.00 en 23.20 uur te zien op RTL 7.

Reageren