Ajax in de Champions League: alles kan nog - Achtergrond

Tegen alle verwachtingen in maakt Ajax nog altijd kans op een kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League.

Als Ajax vanavond wint van Borussia Dortmund zet de ploeg in ieder geval een stap in de goede richting. Een lastige klus, want de Duitsers maken een uitstekende indruk in deze ‘poule des doods’: ze staan zelfs bovenaan. ¬≠Gelukkig beschikt Ajax over het thuisvoordeel.

Revanche

Verder voetbalde de ploeg van Frank de Boer de laatste twee wedstrijden tegen Manchester City en de eerste wedstrijd uit tegen Dortmund heel goed mee. Daar had het zelfs lang uitzicht op een punt. Vijf minuten voor tijd wist Robert Lewandowski namens Dortmund toch het net te vinden. Dat vraagt vanavond om ­revanche.

Blessure

Toch moet de Amsterdamse club er vanavond behoorlijk aan trekken, want niet alle Godenzonen zijn fit. Zo zit vleugelspits Ryan Babel vanavond op de bank: hij is herstellende van een schouderblessure.

Op de schop

Fans kijken ook uit naar de andere wedstrijden in de poule, want de onderlinge verschillen zijn erg klein. Real Madrid staat bijvoorbeeld maar 1 puntje achter op de koploper. En Manchester City, de laatste in de groep, heeft maar 2 punten nodig om gelijk te komen met Ajax. Gaat de stand vanavond volledig op de schop?

Champions League voetbal, 20.15 uur, Nederland 3

Meer over: