Alain Caron

Alain Caron is bij televisiekijkend Nederland met name bekend van het populaire Net5 kookprogramma MasterChef.

Alain Caron werd geboren in Parijs alwaar hij tot 1983 het koksvak leerde bij verschillende restaurants. Hierna kwam Alain Caron naar Nederland om bij tal van restaurants zijn werk voort te zetten.

TV-debuut voor Alain Caron
Zo werkte Alain Caron onder andere bij De Kerstentuin (Amsterdam), Tante Koosje (Loenen aan de Vecht), Restaurant Christophe (Amsterdam) en Restaurant de Doelen (Muiden). In oktober 1995 maakt Alain Caron zijn debuut als tv-kok bij Wie Kookt Er Vandaag van IDTV waarop het kookprogramma Uitgekookt van VTV volgde. In 2006 was Alain Caron ook te zien in het kookprogramma van de VPRO: Koken op Zee.

Alain Caron als MasterChef
In 2010 was Alain Caron samensteller van een kook-dvd in samenwerking met Julius Jaspers, organiseerde de kok het Culinair Festival in Hanoi met 2** chef Jacques Pourcel, werkte Alain Caron mee aan het kook-reisboek van National Geographic, maakte Alain Caron een film voor het Franse Pavillon op de wereldtentoonstelling in Sjanghai, werkte Alain Caron met Ron Blaauw en Julius Jaspers aan het kookboek ‘Koken met kleine sterren’ en was Alain Caron Jurylid bij het tv programma MasterChef van Net5.

Kijk voor leuke kookproducten in de TelevizierShop. Hieronder alvast een greep uit het assortiment:

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Reageren