Albert en Beau swingen bij DWTS

Afgelopen weekend was Televizier's GJ Kooijman natuurlijk weer bij Dancing with the stars, maar nu niet alleen voor de dansende sterren... want het was óók de uitzending waarin zowel de vertrekkende Beau van Erven Dorens als RTL Boulevard-host Albert Verlinde tegelijk optraden.

Dancing with the stars 2009 is op de helft en ook deze week moest er weer een danspaar afvallen. Na een roerige week vol break-ups (Lieke met Mark en Beau met RTL) was het vrijdag tijd om een feestje te bouwen in Studio 1 in Aalsmeer. Bij Televizier.nl zie je zo wat je niet zag op tv!

Geleende schoenen
Nog voor de show begon, zat de sfeer er al goed in. Toen Beau en Lieke opkwamen, ging het dak er bijna af. Maar voordat om half negen de camera's aangingen, had Beau nog een klein probleempje.

De presentator was namelijk zijn nette schoenen vergeten, en met felgele sneakers onder een net pak mocht hij niet de buis op. Hoe los je dat op? Simpel: in het publiek zat iemand met dezelfde schoenmaat als Beau (voor de fans: 44) en dus leende Beau die schoenen maar.

Nieuw talent
Toen gingen de camera's aan en was het tijd voor alweer de vijfde show. Gastjurylid Albert Verlinde had een zware week achter de rug (vanwege de Musical Awards), maar daar was helemaal niets van te merken.

Nicolette van Dam en Niels. © Roland J. Reinders

Hij spotte maar gelijk wat nieuw talent: Niels, de danspartner van Nicolette, zou volgens hem perfect in het ensemble van een musical passen.

Lof
Het was vrijdag een rijkbedeelde avond. Manon en Ursul kegen veel complimenten van de jury en het laagste cijfer van de avond was maar liefst een zeven.

Jurylid Jan Postulart was erg te spreken over de kwaliteit van deze groep: "Ik vind het echt heel erg goed, echt een feestje. Ben erg blij dat we meer techniek zien nu, het begin leek wel op So You think you can dance met BN'ers. Ook met mijn jurering let ik daarop: als ik ergens commentaar op geef en ik zie dat de week erna terug, dan krijgen ze sowieso een punt hoger."

Groepsdans
Een groepsdans aan het einde van de liveshow blijkt een van de hoogtepunten van de avond te worden. Alle tien de dansers lijken gigantisch goed op elkaar ingespeeld - ondanks maar een paar repetitie-uurtjes op dinsdag.

Jamai en Gwyneth. © Roland J. Reinders

Net op tijd
Gwyneth was die dinsdag ook erg blij dat Jamai gewoon op tijd was, ondanks dat hij de dag daarvoor nog flink stond te feesten op de Musical Awards. Maar waarom hij op de repetitie verscheen in zijn smoking van de avond ervoor, kreeg ik dan weer niet te horen...

Gespannen feestje
Het echte feestje barstte trouwens los tijdens een reclameblok. Terwijl de koppels om iets over elven gespannen stonden te wachten op de uitslag, draaide de publieksopwarmer wat plaatjes. Na Manon Thomas met haar zoon te hebben zien jumpen, werden de kandidaten nog even naar achter geroepen voor een laatste make-up check.

Jumpen in galajurk
En toen gebeurde het: YMCA werd ingezet. Binnen een halve minuut stonden de kandidaten, jury èn de presentatoren weer op de dansvloer om een ongelooflijk feestje te bouwen. Albert Verlinde schudde zijn heupen flink los, Beau danste met de oma van Nicolette en Lieke liet zien dat haar hoge hakken geen belemmering zijn voor een klein dansje met de jury.

Bekijk het filmpje exclusief hieronder! Ik schoot het snel vanaf de tribune... maar het feest is duidelijk.

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.


Manon exit
Maar dan is het toch weer tijd om afscheid te nemen van een danskoppel. Manon en Omar hebben helaas niet genoeg punten van het publiek gekregen en moeten het strijdtoneel verlaten. En dat terwijl Ursul onderaan stond in het juryklassement.

Ursul eruit?
Als ik hem na afloop spreek, snapt hij het zelf ook niet: "Als je kijkt naar de dansprestaties, zijn Jamai, Nathalie en Nicolette de echte dansers. Het is een grapje dat ik elke week doorga. Nu is het heel duidelijk wie er overblijven, dus volgende week lig ik eruit."

Hij ziet ook op tegen twee dansen komende week: "Ik heb een slechte rug, waar ik een corset voor draag om dat op te vangen." Het zal dan ook niet makkelijk voor hem zijn om de twee dansen foutloos in te studeren.

Ursul de Geer en Lena. © Roland J. Reinders

Sollicitaties
Als ik Ursul nog vraag of hij volgend seizoen de vacature van presentator bij DWTS zou willen overnemen van Beau, is het antwoord: "Als ze mij vragen, zeg ik gelijk ja!"

Grote droom
Maar ook Jamai ziet dat wel zitten: "Mijn allergrootste droom is nog steeds om iets te presenteren, dus wie weet? Eerst maar de Engelse Wals en Samba leren voor aanstaande vrijdag!"

Lieke kan niet zonder Beau
Lieke daarentegen wil nog geen afscheid nemen van Beau: "Ik ben echt gek geworden op die man. M'n eerste klus met hem mogen doen is ècht een cadeautje. Ik ben ook nog totaal niet bezig met wie ik dit volgend seizoen ga doen."

Eigen wil
Beau zelf wilde helaas niets zeggen over zijn vertrek, maar collega van het eerste uur Albert had er nog wel iets over te zeggen. "Ik vind het zelf heel vervelend, maar fantastisch voor Beau. Het is een man met een eigen mening en wil, dus als hij vindt dat hij door moet..."

Je komt elkaar altijd weer tegen
Albert gaat verder: "Het mooie is: je komt er elkaar in het leven altijd weer tegen. Dat hij nu naar een andere zender gaat, betekent niet dat je elkaar uit het oog verliest. Dus ik wens hem het beste toe, hoe jammer ik het ook vind."

En daarmee was het ook voor mij weer tijd om naar huis te gaan.

Komende vrijdag weer een Dancing with the stars 2009, om 20.30 uur op RTL 4! Denk je dat Ursul er vrijdag uitvliegt of gaat hij de finale halen?

Meer over:

Reageren