Albert Verlinde: 'Matthijs vond necrofiel-grap leuk'

De rel tussen Patricia Paay en Theo Maassen bij De wereld draait door krijgt nog een staartje: Albert Verlinde heeft kritiek geuit op het optreden van Matthijs van Nieuwkerk. De presentator zou namelijk zelf smakelijk hebben kunnen lachen om de necrofiel-grap van Theo Maassen...

Pas toen hij merkte dat het publiek niet van de grap gediend was, zou hij excuses van de cabaretier hebben geëist. Dat zei de roddelkoning woensdag op Q-music.

Lachen
Theo Maassen verkondigde in de veelbesproken aflevering van DWDD tegen de diva dat alleen een necrofiel de foto's van de zestigjarige Playboybunny zou kunnen waarderen. Velen vonden dit een misplaatste grap, maar volgens Albert kon Matthijs zijn lach nauwelijks inhouden.

"Niemand heeft het nog gezegd, maar Matthijs lacht eerst om de grap. Pas als hij merkt dat het publiek het niet zo leuk vindt, zegt hij: 'Je moet nu je excuses aanbieden.' Dat is de snelste goed- en afkeuring van een grap die ik ooit heb meegemaakt."

Telefoongrap
Albert was overigens niet erg onder de indruk van de opmerking van Theo Maassen. "Het was niet eens een originele grap, het was een telefoongrap", zei hij. "Het lijkt erop of hij zich 's middags al had voorgenomen om die grap te maken. Patricia is niet mijn vriendin, maar je kunt niet anders zeggen dan dat die foto's er mooi uitzien."

Reageren