Albert Verlinde door het stof na blunder Beau

5 januari 2012 00:19 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Albert Verlinde heeft publiekelijk het boetekleed aangetrokken nadat zijn kritiek op de oudejaarsconference van Beau gebaseerd bleek op een satirische column uit dagblad Metro.

Albert Verlinde liet zich dinsdag 3 januari tijdens zijn showbizz praatje op radiozender Q-music laagdunkend uit over de oudejaarsconference van oud-Boulevard collega Beau van Erven Dorens.

Daarbij deed Albert het lijken of hij zelf aanwezig was in de zaal. Maar hij had al zijn informatie letterlijk overgenomen uit een column van Luuk Koelman uit dagblad Metro, zonder door te hebben dat Koelman een volledig verzonnen satirisch bedoelde recensie van de voorstelling had gemaakt.

Een bijzonder pijnlijke vergissing, vooral omdat Verlinde in Boulevard juist hamert op het altijd nalopen van de informatie die hij deelt.

Oliebollen
Op Q-music liet Albert weten zijn blunder 'hartstikke vervelend' te vinden, al gaf hij vooral de feestelijke jaarwisseling de schuld van zijn inschattingsfout. "Ik was nog niet helemaal wakker. Ik had last van de oliebollen". Ook benadrukt hij het nieuwtje niet uit Metro te hebben overgenomen. 

"Ik had het ergens anders vandaan, dat is dus niet waar. Er schijnt een column te zijn van Luuk, eh, Koelman en dat is een fake-column. Die column heb ik niet gelezen. Ik heb weer iets anders gelezen, maar die heeft zich blijkbaar op de column van de Metro laten inspireren. Die heeft ditzelfde verhaal een beetje verteld."

"Vermakelijk"
Volgens Verlinde was het sowieso een vermakelijk verhaal. "Ik dacht: nou, dat is wel een bijzonder verhaal en we zijn in het leven om leuke verhalen te vertellen, dus ik vertel het. Wat ik niet wist, is dat het gebaseerd was op een column van de Metro, dat satire was. Daarmee ben ik ook gewoon het schip in gegaan. Ik had beter nog één keer kunnen checken of het wel klopt. Dat is in dit verband een beetje fout gegaan."

Niet zo bedoeld
Het was nooit de bedoeling Beau neer te sabelen, benadrukt Albert. "Ik hoop voor hem dat alles gaat lukken met zijn tv-carrière en zijn nieuwe programma The winner is. Dat zou echt mooi zijn als dat gaat lukken."

 

Meer over