Albert Verlinde keihard de fout in

3 januari 2012 21:56 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Albert Verlinde heeft geblunderd in zijn commentaar op de oudejaarsconference van zijn oud-Boulevard collega Beau van Erven Dorens. Verlinde verkondigde totale onwaarheden als harde feiten.

Bij Q-music vertelde Albert dinsdag 'keiharde feiten' over de oudejaarsconference van Beau van Erven Dorens. 

Beau speelde een aantal try-out voorstellingen, zo ook in Maastricht. Volgens Albert was Beau in de Maasstad niet in staat genoeg kaarten te verkopen en werd daarom een castingbureau ingeschakeld om de stoelen te vullen.

Toen dát zelfs niet voldoende bleek, werden zwervers van straat geplukt en betaald om te lachen.

Massaal weg
De voorstelling zou zó slecht ontvangen zijn dat het publiek na tien minuten massaal op wilde stappen. Ook Beau's vrouw Selly en hun oudste zoon zagen er geen gat meer in, aldus Albert die vooral om dat feitje moest schateren.

In een reactie liet SBS 6 weten dat Albert Verlinde zich baseert op een artikel van Luuk Koelman in dagblad Metro. Het Boulevard-gezicht lijkt daarbij over het hoofd te hebben gezien dat Koelman geen nieuwsartikel, maar een satirische column schreef.

Satire
Volgens SBS 6, die de oudejaarsconference van Beau uitzond, was Koelman niet eens bij de tryout aanwezig en is het stuk uitsluitend bedoeld als satire. Een voorlichtster van de omroep verklaarde dat er 270 betalende gasten in de zaal zaten. "Er zijn ongeveer 30 mensen via een promotiebureau geworven, zeker niet ongewoon bij tv-opnames. Zij hebben een kleine onkostenvergoeding gekregen. Uiteraard betreft het hier geen zwervers en daklozen."

Ook wat betreft de opmerkingen over het kroost van Beau zat Albert er volledig naast. "De familie van Beau was met vakantie en dus niet in Nederland", werpt de persvoorlichtster tegen.

Verlinde verwees in zijn praatje op Q-music overigens niet naar Metro, maar bracht het nieuws alsof het zelfvergaarde, voldongen feiten waren. Alberts echtgenoot Onno Hoes is burgemeester van Maastricht.

Het is niet de eerste keer dat Albert uithaalt naar zijn voormalige Boulevard-collega. Toen Beau eind 2008 zijn roman Pijn uitbracht, beschuldigde Verlinde hem valselijk van plagiaat.

Meer over