Alberto Stegeman wint kort geding

18 oktober 2011 16:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Alberto Stegeman mag zondag gewoon zijn geplande aflevering van Undercover in Nederland vertonen. Een spermadonor die in de aflevering te zien is, spande een kort geding aan om uitzending te voorkomen. De rechtbank ziet daar echter geen reden toe.

In de bewuste aflevering vertelt de spermadonor dat hij wensmoeders meestal niet vertelt dat hij het syndroom van Asperger heeft. Ook maakt hij de vrouwen wijs dat hij niet bekend is met erfelijke genetische afwijkingen.

De donor probeerde via een kort geding te voorkomen dat zijn misleidende praktijken zondag te zien zullen zijn in Undercover in Nederland.

De rechtbank oordeelde dinsdag echter dat het programma een 'ernstige misstand in de samenleving' aan het licht heeft gebracht en dat het publiek daarvoor gewaarschuwd mag worden. De uitzending gaat dus gewoon door.

Ook beelden die met de verborgen camera zijn gemaakt, hebben volgens de rechter toegevoegde waarde. Wel moeten de programmamakers ervoor zorgen dat de zaaddonor onherkenbaar in beeld wordt gebracht.

Meer over