Alberto stort zich op 'breezersletjes'

Na de ingrijpende misstanden die Alberto Stegeman vorig jaar aan de kaak stelde bij de beveiliging van Schiphol en Defensie in Undercover in Nederland, is het nu tijd voor een nieuwe reeks van het verborgen cameraprogramma. In de eerste aflevering duikt Alberto onder in de wereld der breezersletjes.

Onder jongeren zijn deze meisjes, die seks hebben in ruil voor spullen, een bekend fenomeen. Maar bestaat het ook in de volwassen wereld? De afgelopen maanden deed onderzoeksjournalist Alberto Stegeman daar met verborgen camera's onderzoek naar en stuitte op een bizarre, nog onbekende wereld.

In de baas z'n tijd
In de eerste aflevering van Undercover in Nederland (volgende week zondag op tv) is te zien hoe werknemers van verschillende bedrijven diensten leveren in ruil voor seks. Het gaat vooral om mannen in de meest uiteenlopende functies: van klussers tot administrateurs tot rij-instructeurs. Ze gebruiken de goede naam van het bedrijf waar ze werken, om financieel kwetsbare vrouwen het bed in te lokken door gratis diensten aan te bieden.

Spectaculaire confrontatie
Speciale aandacht is er voor een man die al jarenlang vrouwen op deze wijze misleidt. Hij belooft vrouwen in geldnood te helpen met financiële steun, als zij eenmalig seks met hem hebben. Na de seksuele daad vertrekt hij echter met de noorderzon, zonder ook maar een cent te overhandigen. Alberto spoort hem op en zet een undercoveroperatie op touw die leidt tot een spectaculaire confrontatie.

Reageren