Alec Baldwin pleegde bijna zelfmoord

Het gaat nu weer beter met hem, maar een tijdje terug zag Alec Baldwin (51) het leven niet meer zitten. Nadat in 2007 een schokkend voicemailbericht, waarin hij zijn elfjarige dochter uitschold, uitlekte naar de media, dacht de acteur serieus aan zelfmoord.

Dat vertelde Alec in een interview met de Amerikaanse Playboy. In het gewraakte voicemailbericht noemde de acteur, die je onder andere kunt kennen van 30 Rock, Saturday night live en de film The Departed, zijn toen elfjarige dochter Ireland onder meer 'onbeschoft' en een 'verwend varken'.

Overwinning
Het bericht lekte naar de media, met alle gevolgen van dien. Alec werd zodanig gelyncht dat hij serieus zelfmoord overwoog. "De gedachte speelde door mijn hoofd", zegt hij in het interview. "Maar als ik zelfmoord had gepleegd, had het kamp van mijn ex (hij doelt op ex-vrouw Kim Basinger, red.) dat gezien als overwinning."

Bedoeld voor Kim
Alec en Kim steggelen al jaren over de voogdij van Ireland. Volgens Alec was de voicemail in kwestie dan ook bestemd voor de oren van zijn ex en niet die van hun dochter. Hij verdenkt Kim ervan dat ze het bericht bewust heeft laten uitlekken. Zij heeft dit altijd ontkend.

Reageren