Alexandra Alphenaar over Ronja

12 februari 2009 12:44 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Ronja Huygens heeft in GTST een emotionele periode achter de rug. Bing maakte de verkering uit, ze onderging een abortus en ze raakte haar baan kwijt. De arme meid zat in zak en as, maar nu ziet ze het weer helemaal zitten en haar geblondeerde haar zit goed. Alexandra Alphenaar (27), de actrice achter Ronja, over:

Haar nieuwe coupe
"Ik heb altijd blond haar gehad, maar de producent vond rood haar beter bij de rol passen. Toen Ronja na alle ellende opnieuw moest beginnen, was dat een mooie gelegenheid om het te laten blonderen. Een nieuwe start, een nieuwe coupe. Ik heb er hard om gezeurd, want ik wilde het al langer. Nu kwam het goed uit. Het is een grote verandering, maar iedereen vindt het eigenlijk wel leuk."

Haar nieuwe verhaallijn
"Niet alleen haar uiterlijk is anders, Ronja's hele leven verandert. Ze wordt weer verliefd en hoopt nieuw geluk te vinden. Of dat gaat lukken, is nog niet helemaal duidelijk. Het is een leuke jongen en er zijn meer kapers op de kust. Ze vindt ook een andere baan. Uit onverwachte hoek krijgt ze een aanbieding die ze niet kan afslaan."

Haar hartewensen
"Ik heb vóór GTST in een paar musicals gespeeld en ik zou het niet erg vinden om vaker te zingen, zoals ik heb gedaan op het 25-jarige trouwfeest van Ronja's ouders. Het lijkt me leuk als of Ronja of ikzelf vaker voor de microfoon staan. En ik vind dat ze zo onderhand eens het ouderlijk huis uit moet. Ze heeft het er erg naar haar zin, maar het wordt tijd om op eigen benen te staan."

Meer over