Ali B is definitief de nieuwe coach van The Voice of Holland

De geruchten kloppen: rapper Ali B neemt definitief plaats in de vierde stoel van The Voice Of Holland. 

Afgelopen donderdag meldde Patty Brard al in Shownieuws dat Ali de vierde Voice-coach zou worden. Hij zou zelfs al een screentest hebben gedaan.

Bovenaan het lijstje

Vandaag bevestigt de rapper de geruchten vanaf zijn vakantieadres in Dubai. "Ik was volop bezig met de voorbereidingen voor X-Factor toen ik ook door RTL werd benaderd voor The Voice. Toch wilde ik wel eerst graag de motivatie daarachter weten. Toen ik vervolgens hoorde dat ik boven aan het verlanglijstje van Marco en Trijntje stond, twijfelde ik geen moment meer."

Ali kan gewoon eerlijk zijn

Ali verwacht geen grote aanpassingsmoeilijkheden als hij straks in de bekende draaistoel plaatsneemt. "Marco Borsato, met wie ik in 2004 het nummer Wat Zou Je Doen maakte, stond aan de wieg van mijn carrière. Maar ook Trijntje en Ilse ken ik al jaren. Het is fijn dat we daardoor weten wat we aan elkaar hebben. Tussen deze medecoaches kan ik gewoon eerlijk zijn.”

Met de keus voor Ali B komt een einde aan een lange geruchtenstroom over mogelijke opvolgers van Nick en Simon en Roel van Velzen. Onder anderen Alain Clark, Barry Hay en Rob de Nijs werden genoemd. 

Reageren