Ali B. op volle toeren in concert

24 maart 2012 18:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De concertregistratie van Ali B op Volle Toeren was binnen een mum van tijd uitverkocht. Gelukkig zendt de Tors in vier afleveringen de hoogtepunten uit. 

Ali B weet wel wat het volk wil. Na twee succesvolle series van Ali B op Volle Toeren, waarin jong raptalent muzikaal kennismaakt met Nederlandse toppers van weleer, vroegen steeds meer mensen om een concert van het programma. Maar hoe? Ali vroeg zijn volgers op Twitter en Facebook om input - die ze massaal gaven - waarna hij besloot een avondje Paradiso in Amsterdam te organiseren. 

hangjongeren
„In Ali B op Volle Toeren treden we voor elkaar op", legde hij in De Wereld Draait Door uit, „maar hoe zou het zijn als we voor elkaars publiek zouden optreden? Ik zag een zaal vol hangjongeren voor me maar ook met rolstoelen en minder jonge mensen - en die chillen allemaal met elkaar."

uitverkocht
Hoewel Ali na deze beslissing de meeste artiesten nog moest benaderen, heeft vrijwel iedereen zijn medewerking toegezegd. Bijna twee weken geleden was het zover: Ali en mederappers als Brace, Kempi en Kleine Viezerik stonden met muzikale grootheden als Liesbeth List, Dennie Christian, Imca Marina, wille Alberti en Bonnie St Claire op het podium in een uitverkocht Paradiso. Ze zongen liedjes die in het eerste seizoen zijn verbouwd voor het programma zoals 'Rosamunde', 'Telkens weer', 'Pastorale' en 'Huilen is voor jou te laat'. 

wederzijds
De komende drie weken zendt de Tros in Ali B op Volle Toeren in Concert beelden uit van dit concert. Maar ook de weg ernaartoe wordt gevolgd. Zo ziet u beelden terug van het programma, met name de momenten waarop de zangers en rappers elkaar leren kennen en het wederzijdse respect groeit. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor het concert te zien. Wat moest Ali bijvoorbeeld doen om de artiesten over te halen om mee te doen aan het Concert zonder naam?

Dit artikel staat ook in Televizier week 12 / 2012

Lees meer over seizoen 2 van Ali B op Volle Toeren
Er komt nog een vervolg: seizoen 3 van Ali B op Volle Toeren

Ali B op Volle Toeren in Concert, zaterdag 22.25 NED. 3


 

Meer over