Alle Sinterklaasprogramma's op tv

Het is een en al Sinterklaas dat de klok slaat op tv. De kluts kwijt? Hieronder vind je een handig overzicht.

Ga terug naar de Sinterklaas special >>


De Club van Sinterklaas en de grote onbekende

Een spannende serie waarin de Sint en zijn Pieten proberen de duivelse professor Kluts te stoppen. Ruim baan voor De Club van Sinterklaas en de grote onbekende. Wat wil het geval? Op een dag krijgt Sinterklaas een brief van Hare Majesteit Koningin Beatrix. Hoge Hoogte Piet en Test Piet onderscheppen de brief voor hij bij de Sint terechtkomt. De koningin schrijft dat ze niet wil dat Sinterklaas en de Pieten nog naar Nederland komen, omdat de kinderen al veel te veel verwend zijn. Wat de Pieten niet weten, is dat deze brief helemaal niet van de koningin is maar van professor Kluts, die een gloeiende hekel aan kinderen heeft. Prof Piet en Hulp Piet besluiten met de koningin te gaan praten. De koningin vertelt dat die brief niet van haar is en dat Sinterklaas meer dan welkom is. Maar professor Kluts (de grote onbekende) geeft niet op. Er gebeuren allemaal vreemde dingen in het kasteel. Hulp Piet verdwijnt en wordt gevangen gehouden door professor Kluts. Kan hij nog ontsnappen?
De Club van Sinterklaas en de grote onbekende, sinds maandag 5 november elke schooldag om 15.45, op zondag om 7.20 op RTL 4 en elke schooldag om 7.20 en 16.30 en in het weekend om 9.40 op Telekids, RTL 8

Slot Marsepeinstein
Kan pakjesavond dit jaar wel doorgaan? Wout Coehoorn wil er in de serie Slot Marsepeinstein namelijk persoonlijk een stokje voor steken. En niet zonder reden. Wout had vroeger de wens om Zwarte Piet te worden, maar werd niet toegelaten tot de Pietenschool. Dat steekt hem nog steeds en hij zint op wraak. Niet alleen doet hij zich voor als dokter en neemt hij Hoofdpiet gevangen, ook probeert hij Sinterklaas en de Pieten zo om de tuin te leiden dat pakjesavond onmogelijk wordt gemaakt en alle pakjes zullen verdwijnen. Alleen heeft Wout er geen rekening mee gehouden dat de Pieten-tweeling Jaap & Jacobijntje zich niet zomaar uit het veld laat slaan.
Sinds maandag 5 november elke schooldag 16.50 op nickelodeon (elke daaropvolgende ochtend om 7.55 de herhaling)

AfbeeldingSinterklaasjournaal
Nog een weekje en dan meert Sinterklaas met al zijn pieten de stoomboot weer aan in Nederland. Zaterdag wacht de grote intocht in Roermond en komen de duizenden cadeautjes voor alle lieve kinderen tevoorschijn. Voordat het zover is, kunnen we deze week de dagen aftellen in Het Sinterklaasjournaal. Wie anders dan Dieuwertje Blok zal aan de kinderen laten zien hoever Sinterklaas inmiddels op zijn reis van Spanje naar Nederland is. Ze krijgt dit jaar hulp van haar razende reporter Dolores Leeuwin, die samen met Jeroen Kramer vanuit het land verslag doet.
Het Sinterklaasjournaal vanaf maandag 12 november elke maandag tot zaterdag, 18.00 Ned. 3, elke zondag om 17.25 op Ned. 3 het weekoverzicht

Intocht Sinterklaas
‘Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan.’ Eindelijk is het zover. Sinterklaas zet vanmiddag in Roermond voet op Nederlandse bodem. De goedheiligman en zijn Pieten worden rond half één aan de Roerkade verwacht. Daar zal waarnemend burgemeester Henk van Beers Sinterklaas en zijn gevolg ontvangen. Uiteraard doet de NTR verslag van dit spektakel. Dieuwertje Blok verzorgt de centrale presentatie vanuit de studio van Het Sinterklaasjournaal en ter plaatse verslaat Jeroen Kramer de aankomst van de Sint. ‘Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer? Hoe waaien de wimpels al heen en al weer?’ 
Intocht Sinterklaas, zaterdag 17 november om 12.00 op Ned. 3

De Club van Sinterklaas: Pietennieuws live!
De laatste nieuwtjes over de pieten en bijzonderheden van kinderen in het land worden gedeeld. Daarnaast komen de nieuwe recepten van Keuken Piet aan bod. Er wordt geknutseld met  Klus Piet, en Muziek Piet en Coole Piet proberen een liedje te zingen. Presentatie: Hoge Hoogte Piet en Test Piet.
De Club van Sinterklaas: Pietennieuws live! Vanaf maandag 19 november elke schooldag om 15.45 op RTL 4

BZT Show met Sinterklaas
Ook deze week vervullen Jetske van den Elsen en Pepijn Gunneweg wensen van kinderen in de BZT show. Maar vanmiddag krijgen de presentatoren hulp van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Ondanks hun drukke werkzaamheden tot en met Pakjesavond van volgende week woensdag hebben de Sint en zijn gevolg een gaatje in de agenda kunnen vinden om Jetske en Pepijn bij speciale sinterklaaswensen te helpen. Een ritje maken op het paard van Sinterklaas? Een schoorsteen van dichtbij zien? Hoe maak je een originele suprise? De Sint is vandaag bijna overal voor in.  
BZT show met Sinterklaas, woensdag 28 november 17.00 Ned. 3

En dan... op 5 december

Sint Voor elk kind
Makkers staakt uw wild geraas. Dit is de dag van Sinterklaas. Het is voor die baas vandaag een gevlieg en geren. Wie de Sint niet op tv kan vinden, moet echt even langs de opticiën. Cool wordt het Zapp Sinterklaasfeest vanuit de Jaarbeurs in Utreg. Alle sterren van Zappelin zijn er ook, wat een happening zeg! Verder zet Dieuwertje alle hoogtepunten van het Sinterklaasjournaal op een rij en komt Sint ook in de  BZT Show voorbij. Daarna door naar de show van Paul de Leeuw. Met al zijn optredens zet de Sint de prestatie neer van de eeuw.
Zapp sinterklaasfeest, 15.05/het sinterklaasjournaal jaaroverzicht, 16.00/bzt show, 16.45 Ned. 3/Langs de Leeuw 20.35 Ned. 1

Reageren